Antalya 'Diplomasi Forumu'na (ADF) Hazirlaniyor

Antalya Valisi Ersin Yazici, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in himayesinde Antalya’da gerçeklestirilecek olan “Antalya Diplomasi Forumu” (ADF) için yapilan hazirliklari ve alinan güvenlik tedbirlerini yerinde inceledi.

Antalya 'Diplomasi Forumu'na (ADF) Hazirlaniyor
Vali Ersin Yazici, Antalya’da gerçeklestirilecek olan “Antalya Diplomasi Forumu” (ADF) için yapilan hazirliklari ve alinan güvenlik tedbirlerini yerinde inceledi. Incelemeler sirasinda Serik Kaymakami Mehmet Kurdoglu ve Il Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Vali Yazici’ya eslik etti. Antalya Havalimani’nda incelemelere baslayan Vali Yazici ardindan etkinligin gerçeklestirilecegi Kongre Merkezi’ne geçerek yetkililerden bilgi aldi. Kongre merkezindeki son kontroller ve alinan güvenlik önlemleriyle ilgili bilgiler aldiktan sonra katilimcilarin konaklayacaklari otelleri de ziyaret ederek bilgi alan Vali Yazici, Antalya’nin her alanda oldugu gibi diplomatik kongrelerin ve toplantilarin da merkezi oldugunu ve gerçeklestirilecek olan “Antalya Diplomasi Forumu” (ADF) için son düzenlemelerin yapildigini belirtti.



Antalya Diplomasi Forumu”

Antalya Diplomasi Forumu’yla, dünyanin dört bir yanindan devlet ve hükümet baskanlari, disisleri bakanlari, bölgesel ve uluslararasi kuruluslarin temsilcileri, is insanlari, kanaat önderleri ve akademisyenleri bir araya gelerek, küresel ve bölgesel meseleleri vizyoner bir bakis açisiyla ele almalarini saglayacak ve sorunlara çözüm önerileri getirecek bir diyalog platformu olusturulmasi amaçlanmaktadir. Forum, bölgemizin ve tüm dünyanin gelecegiyle ilgili yeni fikirlerin, egilimlerin olusmasina, gündemin ve söylemin sekillendirilmesine katki sunacak.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in himayesinde ve Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu’nun ev sahipliginde yapilacak forumunun ana temasi, "Yenilikçi Diplomasi: Yeni Dönem, Yeni Yaklasimlar" olarak belirlendi.
Kaynak: İHA