ABD'nin 2 Yilda 100 Ülkeye 500 Milyon Doz Pfizer-Biontech Asisi Saglayacagi Iddiasi

ABD basininda yer alan haberlerde, Beyaz Saray’in Pfizer/BioNTech ile 2 yil içinde 100 ülkeye 500 milyon doz korona virüs (Covid-19) asisi saglanmasi yönünde anlasmaya vardigi ve ABD Baskani Joe Biden’in Persembe günü anlasmayi duyurmasinin beklendigi öne sürüldü.

ABD'nin 2 Yilda 100 Ülkeye 500 Milyon Doz Pfizer-Biontech Asisi Saglayacagi Iddiasi


Korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsaminda dünya genelinde asilama kampanyalari hiz kesmeden devam ederken, ABD basini, Beyaz Saray’in Pfizer/BioNTech ile 500 milyon doz asi için anlastigi iddia edildi. Haberlerde, Beyaz Saray’in Pfizer/BioNTech ile 2 yil içinde 100 ülkeye 500 milyon doz Covid-19 asisi saglanmasi konusunda anlastigi ve ABD Baskani Joe Biden’in Persembe günü anlasmayi duyurmasinin beklendigi iddia edildi. Anlasmaya asina olan kisiler, ABD’nin söz konusu asi dozlarina "kar amaci gütmeyen" bir fiyat ödeyecegini ifade ederek, ilk 200 milyon doz asinin bu yil, geriye kalan 300 milyon dozun ise gelecek yil dagitilacagini kaydetti.

Ayrica Pfizer Icra Kurulu Baskani Albert Bourla’nin, anlasmaya iliskin açiklama yaptigi sirada Biden ile birlikte görünmesi beklendigi öne sürüldü.

Söz konusu 500 milyon dozluk anlasmanin, ABD’nin hali hazirda 300 milyon dozluk Pfizer/BioNTech asisi anlasmasindan ayri oldugu kaydedildi. ABD basini son anlasmanin, ABD’nin su ana kadar Pfizer/BioNTech’ten satin aldigi doz sayisini toplam 800 milyon doza çikardigi aktarildi.

Kaynak: İHA