Sakarya Valisi Kaldırım'dan Ramazan Bayramı Mesajı

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaldırım, mesajında, bayrama hep birlikte ulaşmanın huzur ve mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.

Vali Kaldırım, milletçe bir ve beraber olma iradesini en üst seviyede hissettiren bayramların; zengin ve köklü geleneklerin itinayla yaşatılarak yardımlaşma ve dayanışma bağlarının perçinlendiği, dargınlık ve kırgınlıkların yerini barış, sevgi ve muhabbetin aldığı müstesna zaman dilimleri olduğunu vurguladı.

Salgın nedeniyle sağlık problemi yaşamama ve yaşatmama adına bu dönemde bir araya gelinemediğini aktaran Kaldırım, "Bu salgından bir an önce kurtulmak ve etkilerini ortadan kaldırmak için yapılan çalışmaların başarıya ulaşması adına alınan kararlar doğrultusunda içinde bulunduğumuz bir tam kapanma süreci yaşamaktayız. Her birimiz önce ailemizin sonra da içinde bulunduğumuz toplum ve aziz milletimizin geleceği açısından üzerimize düşen sorumluluk bilinciyle hareket ederek bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu süreci hep birlikte başarıyla atlatacağımıza yürekten inanıyorum. İleriki günlerin ve ayların daha sağlıklı ve huzurlu geçmesi, ailemiz, yakınlarımız ve tüm halkımızın sağlığı ve geleceği açısından devletimizin almış olduğu tedbiri kararlara hepimizin hassasiyetle riayet etmesi büyük önem arz etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaldırım, hastalık bulaştırmanın, ciddi bir hak ihlali ve kul hakkına girmek olduğunu hatırlatarak, "Peygamber Efendimizin salgın dönemlerinde evlerinizde kalın tavsiyesine uyarak bu özel günlerde de ev ziyaretleri yapmama, misafir kabul etmeme ve özellikle cenazeler sonrası taziye, mevlit gibi bir araya gelmelerin ertelenmesi konusunda hassasiyet bekliyorum. İçinde bulunduğumuz mübarek günlerin, ülkemize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa büyük bir huzur getirmesini ve bu vesileyle dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan acıların da sona ermesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

Vali Kaldırım, bayramın sağlık, huzur, mutluluk ve bereket getirmesini dileyerek, şehit yakınları ve gaziler başta olmak tüm milletin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Kaynak: AA