Kars'ta El Emegi Göz Nuru Ürünler Sergilendi

Kars Valisi Türker Öksüz, Halk Egitim Merkezi kursiyerleri tarafindan yapilan el emegi ürünlerin serginin açilisini gerçeklestirdi.

Kars’ta Halk Egitim Merkezleri’nde 2020-2021 yilinda kursiyerler tarafindan el emegi göz nuru ile yalpan bir birinden güzel eserler düzenlenen sergiyle vatandaslarin begenisine sunuldu.

Gazi Ahmet Muhtar Pasa Konagi yaninda bulunan parkta düzenlenen serginin açilisini Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, Il Emniyet Müdürü Yavuz Sagdiç, Il Jandarma Komutani Albay Hidayet Arikan, Azerbaycan Kars Baskonsolosu Nuri Guluyev ve AK Parti Kars Il Baskani Adem Çalkin birlikte yapti. Müzik dinletisi ve folklör ekiplerinin gösterisinin ardindan Vali Öksüz ve beraberindekiler kursiyerler tarafindan açilan stantlari gezdi, yapilan ürünler hakkinda kursiyerlerden bilgi aldi.

Düzenlenen serginin açilisinda konusan Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Harun Yenice, “Kars’ta toplam 600 kurs açildi, kurslara 7 bin 694 kurslara katildi.

Ayrica açik ilkögretimde bin 136, açik lisede 6 bin 176 olmak üzere toplamda 7 bin 694 vatandasa egitim ögretim hizmeti verildi.

Bu ögretim yilinda 15 bin 6 vatandasimiza ulasilabilmistir” dedi.

Kursiyerler tarafindan açilan stantlari gezen Vali Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, daha sonra gazetecilere açiklamada bulundu.

Öksüz, “Öncelikle bütün kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Burada el emegi göz nuru eserler var. Halk Egitim Müdürlügümüz hayat Boyu Egitim prensibi çerçevesinde her yastan, her egitim seviyesinden insanimiza hizmet veriyoruz. Okula giden, gitmeyen, okul yaninda egitim almak isteyen, bilgi becerisini artirmak isteyen bir meslek edinmek isteyen herkese biz Halk Egitim merkezlerimizde egitim veriyoruz. Böylece hem kursiyerlerimiz bilgi becerilerini artiriyor. Bi yandan kendi aile bütçelerine katki sagliyorlar. Ayni zamanda sosyallesme ortami da olusuyor. Insanimiza bu vesileyle hizmet ediyoruz. Bu sergilerin bir önemi de surada, geleneksel sanatlarimiz var. Kültürümüzün bir parçasi olan, el sanatlarimiz var. Sergiler el sanatlarimizi yasatmak ve bu kültürümüzün parçasi olan el emegi göz nuru eserleri gelecek nesillere aktarmak, unutturmamak, onun için biz her yastan insanimiza hayat boyu ögretme prensibi çerçevesinde egitmeye ögretmeye devam edecegiz” diye konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan açilisi yapilan sergi gezildi. Sergide yer alan bir birbirinden güzel el emegi göz nuru ürünler vatandaslarin begenisine sunuldu.
Kaynak: İHA