Filyos Limani, Ihracatçilara Avantajlar Sagliyor

AK Parti Genel Merkez Dis Iliskiler Baskan Yardimcisi Mehmet Ceylan: '(Filyos Limani) Sadece bogazlardan Ege'den Akdeniz'e geçen bir ulasim yolu degil, Karadeniz'deki Tuna Nehri üzerinden orta Avrupa'ya kadar uzanan bir ulasim yolu'.

AK Parti Genel Merkez Dis Iliskiler Baskan Yardimcisi Mehmet Ceylan, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açilisi yapilan Zonguldak'in Çaycuma ilçesinde ki Filyos Limani'nin, Türkiye için çok önem arz ettigini söyledi.

Ceylan, gazetecilere yaptigi açiklamada, birçok proje gibi Osmanli Padisahi Sultan 2. Abdülhamit'in 150 yillik bir hayali olan Filyos Limani'nin da AK Parti döneminde gerçeklestirildigini ifade etti.

Liman dolayisi ile basta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve bakanlar olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür eden Ceylan, limanin, yillik 25 milyon ton konteyner elleçleme kapasitesine sahip oldugunu hatirlatti.

Hükümetin acil eylem planinda 3 limanin bulundugunu bunlardan birisinin Filyos oldugunu belirten Ceylan, "Filyos Limani bölgemiz ve Anadolu açisindan çok önemli ve çok özellikleri var. Sadece bogazlardan ve Ege'den Akdeniz'e geçen bir ulasim yolu degil, Karadeniz'deki Tuna Nehri üzerinden orta Avrupa'ya kadar uzanan bir ulasim yolu. Filyos Limani'ndan 20-30 ülkeye ihracat ortami çikiyor." diye konustu.

Limanin ihracat açisindan büyük bir avantaj saglayacagina dikkat çeken Ceylan, söyle devam etti:

"Filyos Limani, ihracatçilarimiza, üreticilerimize çok büyük avantajlar temin ediyor. Yani siradan bir liman, lojistik merkezi degil. Orta Avrupa'ya kadar uzanan bir kapi aralanmis oluyor, bir su yolu imkani ortaya çikiyor. O açidan çok önemli. Ben bir kez daha basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere emek veren herkese tesekkür ediyorum. Ülkemize ve milletimize böylesine hayirli bir yatirimin hayirli olmasini diliyorum. Bu ekonomik gelismeden bölge halkida mutlaka nasibini alacaktir. Türkiye bunu basardi, bölgemiz basardi."

Kaynak: AA