Erenler'in Ilk Kapali Pazar Yerinin Temeli Atildi

Erenler’in ilk Kapali Pazar Alani’nin Temel Atma Töreninde konusan Belediye Baskani Fevzi Kiliç, “Toplam 3 bin 500 metre karelik alanda yapilacak çalisma ile Kapali Pazar Yerinde Zabita Güvenlik Noktasi, Bay-Bayan lavabolar ve mescitler, kafeterya ve dinlenme alani, çocuk emzirme odalari, Erenler Güres Takimi Salonu ve fitness salonu olmakla birlikte alan; yemek organizasyonlari, kina cemiyetleri, cenaze taziye alani, araçlarin otopark alani, çocuklarin oyun alani ve deprem toplanma alani olarak da vatandaslarimiz hizmetinde olacak” dedi.

Erenler'in Ilk Kapali Pazar Yerinin Temeli Atildi
Erenler Belediyesi tarafindan Hacioglu Mahallesi’nde yapilacak olan Erenler’in ilk kapali pazar yerinin temel atma töreni Belediye Baskani Fevzi Kiliç’in ev sahipliginde; Erenler Kaymakami Necip Çakmak’in, AK Parti Ilçe Baskani Erdal Köse ve parti mensuplarinin, ilçe kamu müdürlerinin, Sakarya Sebzeciler ve Meyveciler Esnaf Odasi Baskani Muzaffer Kabacan’in, meclis üyelerinin, muhtarlarin ve vatandaslarin katilimiyla gerçeklesti. Temel atma töreninde alan hakkinda detayli bilgi veren Baskan Fevzi Kiliç, “3 bin 500 metre karelik toplam alanin 350 metre karesi idari bina olmakla birlikte bu alanda Zabita Güvenlik Noktasi, Bay-Bayan lavabolar ve mescitler, kafeterya ve dinlenme alani, çocuk emzirme odalari, Erenler Güres Takimi Salonu ve fitness salonu olacak” dedi.

Baskan Kiliç, “2 bin 850 metre karelik kapali alan ise; spor alani, basketbol ve voleybol alani, kapali pazar alani, yemek organizasyonlari, kina cemiyetleri, cenaze taziye alani, araçlarin otopark alani, çocuklarin oyun alani, deprem toplanma alani olarak kullanimda olacak. Ilçemizde kurulan Pazartesi Pazari ve Çarsamba Pazarinin Sebze ve Meyve kisimlari da çalisma tamamlandiktan sonra buradaki kapali alan da kurulacak. Alanda ses sistemi, kamera sistemi, bütün pazar tezgahlarina ait elektrik prizler ve pazar sonrasi alani yikama sistemi de bulunacak. Tesisimiz son derece donanimli bir sekilde olacak. Kiymetli vatandaslarimiz için hayirli olsun” diye konustu.

Törende konusan Kaymakam Necip Çakmak ise, “Erenler’in ilk kapali Pazar yerinin simdiden hayirli olmasini diliyorum. Tamamlandiginda insallah önceki Pazar düzenine göre yeni alan daha güzel ve düzenli hale gelmis olacak. Basta emegi geçen Belediye Baskanimiz Fevzi Kiliç olmak üzere ekip arkadaslarini tebrik ediyor ve kolaylik diliyorum” seklinde konustu.

Konusmalarin sonrasinda tören Ilçe Müftüsü Harun Bayraktutar’in duasi ve kurban kesimi ile son buldu.
Kaynak: İHA