Bogulduktan Sonra Yakilan Fatma Mavi'nin Katil Zanlilari Hakim Karsisinda

Sirinevler’de önce bogup sonra evi benzinle yakarak Fatma Mavi’nin ölümüne sebep oldugu gerekçesiyle yargilanan sanik Ergin Aktürk ile ona yardim eden Ali Ilkay Sari hakim karsisina çikti. Sanik Aktürk durusmada maktulün ailesine dönerek, “Vicdanim rahat, Allah katinda da rahatim. Ben bir sey yapmadim” dedi.

Bogulduktan Sonra Yakilan Fatma Mavi'nin Katil Zanlilari Hakim Karsisinda
Sirinevler’de iddiaya göre 5 bin TL borcu istedigi için çikan tartisma sonucu önce bogarak sonra da evi benzinle yakarak Fatma Mavi’nin ölümüne sebep olan tutuklu sanik korsan taksici Ergin Aktürk ile ona yardim eden tutuklu sanik Ali Ilkay Sari hakim karsisina çikti. Bakirköy 13. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya tutuklu sanik Ergin Aktürk bulundugu cezaevinden getirilirken, tutuklu sanik Ali Ilkay Sari Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla baglandi. Durusmada maktul Fatma Mavi’nin anne, baba ve kardesleri, sanik Ergin Aktürk’ün babasi ile taraf avukatlari da hazir bulundu.

Sanik Ergin Aktürk, “Ben normalde esnafim, kirtasiye dükkanim vardi. Pandemi sebebiyle kirasini ödeyemedigim için, internet üzerinden korsan taksicilige basladim. Fatma Mavi’yle de bu sekilde tanistik. 20-25 günlük bir tanisikligimiz vardi. Olaydan bir gün önce Fatma bana mesaj atti. Esenyurt’ta oturan bir arkadasini almami söyledi.

Dönüste Sirinevler’de Fatma’yi da aldim son olarak Etiler’den de bir kiz arkadasini daha aldim. Giderken de bir tekele ugradik, Fatma’nin üstünde para olmadigi için benim kredi kartimla alkol aldi. Onlari Taksim’de bir otele biraktim. Onlar yukari çikarken Fatma bana, ’Biraz bekler misin? Torbaci gelecek, 5 gram kokain verecek’ dedi.

Torbaci geldi, alacaktim ki torbaci bana ’Ben parasini almadan mali vermem’ dedi.

Ben de Fatma’yi aradim. Fatma geldi ve dolar olarak ödemesini yapti. Fatma, kendisi uyusturucu içiyordu. Bu nedenle para biriktiremiyordu. O yüzden harcamamak için elinde kalan 100 dolari bana verdi. Onun parasini ben biriktiriyordum. Fatma sonrasinda bana ’Benim isim uzun sürecek, istersen eve git dinlen’ diyerek anahtari verdi.

Üye hakimin, “Evin anahtari sende ne ariyordu” sorusu üzerine sanik Aktürk, “Evin tek anahtari vardi. Ben Fatma’nin evine sürekli girip, çikiyordum. Hatta kaldigim da olmustu. Hastalandigi zaman ben onu hastaneye götürüyordum. Bana çok güveniyordu” yanitini verdi. Bunun üzerine hakimin “Iliskiniz var miydi” sorusuna da “Benden hoslandigini söylemisti. Bana karsi ilgisi vardi. Fakat kesinlikle iliskimiz yoktu. Ben zaten nisanliyim” dedi.

Sonrasinda olay gününü anlatmaya devam eden sanik Aktürk, “Onlari otelde biraktiktan sonra ben de yemek yemek için Taksim Meydani’na gittim. Taksici Ertan agabeyle bir süre takildik. Ben eve dönüs yolundayken Fatma beni aradi ’Gel bizi al’ dedi.

Ben de tamam dedim. Yolda küçük bir kaza yaptim. Almasi için Ertan agabeyi onlara yönlendirdim. O arada da Fatma’ya taksi ve viski parasi için 300 lirayi Ertan agabeyle yollamasini istedim. Sonra aklima Esenyurt’a birakilacak kiz geldi. Ben de para kazanirim diye Ertan agabeye onu ben birakiyim dedim. Fakat kiz benim birakmami istemedi” dedi.

Üye hakimin sorusu üzerine sanik Aktürk, “Esenyurt’taki kizi begenmistim. Hatta Fatma’ya güzel kizmis demistim ve onun için su an bu ortamda söylemeyecegim bir söz söylemisti. Zaten onun üstüne kizi birakmak isteyince Fatma buna çildirdi. Bunun üzerine Fatma bana mesajlar yazmaya basladi, ’Sen gelip beni nasil almazsin’ diye küfürler etti. Alkol ve uyusturucunun etkisinde oldugum için çok sallamadim. Ben de ona ’Aksam gelince konusuruz’ dedim. O sirada çok tuvaletim gelmisti. Dükkanin anahtarini almak için Ali Ilkay Sari’yi aradim. Ali ’Alo alo’ deyip, yüzüme kapatti. Onun uykusu agir olur. O yüzden eve gideyim dedim. Fatma bana ’Gelirken, 4 bin 750 lirami getir. Bir daha seninle görüsmek istemiyorum’ diye mesaj atti. Ben o arada eve gidip, dus aldim" dedi.

Vücudundaki yaniklarin sorulmasi üzerine Aktürk, “Bir gün öncesinde isyerinde çaydanlikta elimi yakmistim. Hatta dustayken sicak su elime zarar verdi. Babam gördü. Babam çok agresif oldugu için caz yapmasin diye benzinlikte koluma benzin döküldügü ve buna bagli olarak yandigini söyledim. Sonrasinda uyuyakaldim. Fatma o esnada bana 2 mesaj daha atmisti. Uyusturucu kullanmistim. Ben öglen saat 2 gibi uyandim. Evde annem ve babam yoktu. Kiz kardesim ’Agabey kapida polis var’ diyerek beni uyandirdi. Polis bana gece giyindigim esyalari giymemi söyledi.

Kiz kardesime kirli sepetinden esyalarimi getirmesini söyledim. Polisler bana ’Fatma Mavi’yi öldürmüssün’ dediler. Beni hastaneye götürün, elimdeki yanigi incelesinler dedim. Su yanigi oldugu ortaya çikti. Ben ailesine yüzlerine karsi, gözlerinin içine bakarak böyle bir sey yapmadigimi söylüyorum. Ben bir sey yapmadim, vicdanim rahat, Allah katinda da rahatim. Suçsuzum” dedi.

Sanik Ali Ilkay Sari da, “Cezaevinden yeni çiktigim için ara ara dükkanda yatardim. Olay günü de Ergin agabey beni aramis ama ben uykum agir oldugu için ’Alo alo’ deyip kapatmisim. Akaryakit istasyonuna ben hiç gitmedim, benzin de almadim. Yalan efendim” diyerek suçlamalari kabul etmedi.

Maktulün babasi Mustafa Mavi ise, “Ölen öz kizimdir. Kizimin parasi vardi, parasi için öldürdüklerini düsünüyorum. Kizim önce boguldu, sonra yakildi. Kizimin katillerinin en agir sekilde cezalandirilmalarini istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, saniklarin tutukluluk hallerinin devamina karar verirken, benzinlikten alinan kamera görüntülerin incelenmesi ve taniklarin dinlenmesi için durusmayi erteledi.

IDDIANAMEDEN

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi’nca hazirlanan iddianamede, Fatma Mavi’nin süpheli Ergin’e 5 bin TL borç verdigi ve bu nedenle tartistiklari vurgulanarak olay günü Ergin’in sabaha karsi arkadasi Ali Ilkay Sari ile birlikte Mavi’nin evine geldigi, eve giren süpheli Ergin’in genç kadini eliyle bogdugu ve evi atese verdigi anlatildi. Iddianamede Ergin’in evden çikmasinin ardindan dumandan bogulan genç kadinin hayatini kaybettigi, olay sirasinda diger süpheli Ilkay Sari’nin ise evin disinda bekledigi aktarildi. Süpheliler Ergin ve Sari’nin birlikte benzin aldigi ve eve geldigi anlara iliskin güvenlik kamera görüntüleri de iddianamede yer aldi.

Savcilik iddianamede süpheliler; Ergin Aktürk ve Ali Ilkay Sari’nin “tasarlayarak canavarca hisle kasten öldürme” suçundan agirlastirilmis müebbet ile “mala zarar verme” suçundan 8’ser aydan 6’sar yil hapis cezasina çarptirilmasi talep etti.

(Didem Köseoglu/IHA)
Kaynak: İHA