Baskan Büyükakin, 'Marmara Denizi Ortak Akilla Kurtulacak'

Caddebostan Sahili’nde düzenlenen programda konusan Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, Marmara’nin katilimci bir akilla ve siyaset üstü bir mekanizma ile kurtarilacagini vurguladi.

Baskan Büyükakin, 'Marmara Denizi Ortak Akilla Kurtulacak'
Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum öncülügünde Marmara’yi saran ve büyük tehlike deniz salyasina karsi Türkiye’nin en büyük deniz temizleme seferberligi Caddebostan’da baslatti. Caddebostan Sahili’nde düzenlenen programa Bakan Kurum’un yani sira valiler, belediye baskanlari, akademisyenler, sivil toplum kurulusu temsilcileri, sanatçilar ve çok sayida vatandas katildi.

Programda söz alan Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, “Çevre ve Sehircilik Bakanligimiz öncülügünde Marmara Belediyeler Birligi, akademisyenler ve diger paydaslarla süreci yönetiyoruz. Bakanligimiz bizi kendi halimize birakmadi. Her animizda yanimizda oldu. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a ve Bakanimiz Murat Kurum’a tesekkür ediyorum” dedi.

Süreci son derece katilimci bir akilla ve siyaset üstü bir mekanizma ile yürütmeyi basardiklarini belirten Baskan Büyükakin, “Süreci ilgili tüm taraflarin katilimiyla yürütüyoruz. ‘Herkes Marmara hepimizin. Taraf tutmadan, bilimsel bir sekilde bakildi” dedi.

Azot, fosfor ve diger kirleticileri azalttigimizda Marmara Denizi eski haline dönecek. Bundan sonra yapilacak olan sey aritma tesislerinin, tarimsal atiklarin ortamdan uzaklastirilmasi ve sanayiden kaynaklanan kirliliklerin önlenmesi olacaktir. Kisa sürede Marmara’nin eski güzel günlerine kavusacagina inaniyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA