4. Cengiz Aytmatov Uluslararasi Issik Göl Forumu'nun Medya Tanitim Ve Sonuç Bildirgesi Imza Töreni

"4. Cengiz Aytmatov Uluslararasi Issik Göl Forumu'nun Medya Tanitim ve Sonuç Bildirgesi Imza Töreni" yapildi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Nadir Alpaslan, buradaki konusmasinda, dünyaca ünlü Kirgiz yazar Aytmatov'un 1986'da baslattigi Issik Göl Forumu'nun dördüncüsünün yapildigini belirtti.

4. Cengiz Aytmatov Uluslararasi Issik Göl Forumu'nun gerçeklestirilmesinde emegi geçenlere tesekkür eden Alpaslan, yarin Cumhurbaskanligi Külliyesi'nde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Kirgizistan Cumhurbaskani Sadir Caparov'un katilimiyla forumun kapanis programinin yapilacagini söyledi.

Haci Bayram Veli Üniversitesi Iletisim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Zakir Avsar da büyük yazarin anisini yasatmak için dünyanin dört bir yanindan gelen yarinlarin düsünürleri, yazarlari, ozanlari olacak gençlerle 4. Cengiz Aytmatov Uluslararasi Issik Göl Forumu'nda bulusmaktan dolayi mutluluk duydugunu ifade etti.

Programa çevrim içi olarak katilan gazeteci, yazar ve siyasetçi Zülfü Livaneli, 1970'lerde tanidigi Aytmatov'un hayrani oldugunu söyledi.

Daha önce düzenlenen forumlara da katildigini anlatan Livaneli, "Cengiz Aytmatov'un ve forum kuruculari olarak bizlerin bütün amaci dünyada sürdürülebilir bir baris, anti-terörizm ve karsilikli anlayis yaratmakti. Çok çesitli vesilelerle bu fikirleri yaymaya çalistik." diye konustu.

Dogu Bati Arasinda Anadolu Kültür Projeleri Platformu Koordinatörü Ömer Erdogan'in sonuç bildirgesini okumasinin ardindan bildirge, forumun yürütme kurulu üyelerince imzalandi.

Foruma sagladigi katkilardan dolayi Yunus Emre Enstitüsü Baskani Seref Ates ile Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskani Abdullah Eren'e plaket takdim edildi.

Kaynak: AA