Trabzon'da 18 Yas Ve Üzerindekilerin Yüzde 30,2'Si Asilandi

Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu: 'Özellikle 60 yas ve üzerindeki hedef kitlemizin asilama orani yüzde 80'leri geçti. Artik diger yas gruplarinda da ayni orani yakalama adina ilimizin farkli yerlerinde yogun bir asilama seferberligi baslattik' 'Bugün itibariyla ilimizde toplam asi olan kisi sayisi 551 bini asti'

Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadele kapsaminda il genelinde 18 yas ve üzerindekilerin yüzde 30,2'sinin asilandigini belirterek "Vatandaslarimiza bir kez daha çagrida bulunuyoruz, hayde Trabzon, kollarimizi sivalayalim, asimizi olalim." dedi.

Ustaoglu, Il Saglik Müdürlügü tarafindan Atatürk Alani'nda kurulan mobil asilama merkezini ziyaret etti.

Saglik Müdürü Hakan Usta'dan çalismalarla ilgili bilgi alan Ustaoglu, asisini yaptiran vatandaslara "geçmis olsun" temennisinde bulundu.

Ustaoglu, gazetecilere yaptigi açiklamada, sanatta ve sporda ilkleri basaran Trabzon'un, asilama çalismasinda da öncü olmasini istediklerini söyledi.

Kentteki 37 saglik kurulusu bünyesindeki 406 biriminde asilama çalismalarinin yogun sekilde sürdügünü belirten Ustaoglu, "Bugün itibariyla ilimizde toplam asi olan kisi sayisi 551 bini asti. Birinci doz asi olan kisi sayimiz 362 bin, ikinci doz, yani her iki dozu olan vatandas sayimiz da 189 bin 921." diye konustu.

Saglik Bakanliginca ülke genelinde 18 yas ve üzerindekilerin asilanma kapsamina alindigini animsatan Ustaoglu, sunlari kaydetti:

"Hedef kitlemiz 627 bin. Su ana kadar hedef kitlemiz olan 18 yas ve üzerindekilerin asilamada toplam oranimiz yüzde 30,2. Bunu arttirmamiz lazim. Özellikle 60 yas ve üzerindeki hedef kitlemizin asilama orani yüzde 80'leri geçti. Artik diger yas gruplarinda da ayni orani yakalama adina ilimizin farkli yerlerinde yogun bir asilama seferberligi baslattik. Insallah temennimiz, her seyde öncülük yapan Trabzon'umuzun asida da oran olarak en yüksek iller arasina girmesini arzu ediyoruz. Buradan, vatandaslarimiza bir kez daha çagrida bulunuyoruz, 'hayde Trabzon, kollarimizi sivalayalim, asimizi olalim.' Maske, mesafe ve temizlik kurallarina uydugumuz sürece insallah bu yazin hepimiz için çok güzel geçecegini düsünüyorum."

Asisini yaptiran vatandaslarinda Eyüp Özçelik, herkesi asi olmaya davet ederek, "Sorumlulugumuzu bilerek geldik, asimizi olduk. Bu illetten bir an önce kurtulmak için de herkesi asi olmaya davet ediyoruz." dedi.

Azerbaycan vatandasi Salih Musayev de oturma izni oldugu için Türkiye'de asi hizmetinden faydalanabildigini dile getirerek, "Herkes asi olsun. Saglik bakimindan daha iyi, daha güzel, daha tehlikesiz. Bu hastaligina karsi bagisikligimiz olsa daha güzel sürdürürüz yasamimizi. Saglik her yerde olabilir. Çadir, magara fark etmez. Yeter ki saglimiz için her seyi yapalim." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA