Son 15 Ayda Çok Satilan Keçiboynuzu Pekmezi Oldu

Bilecik’te aktarlik yapan Selçuk Acar, son 1,5 yilda en çok keçiboynuzu pekmezi sattigi söyleyerek, "Vatandaslar Korona virüse karsi vücut direncini arttirmak için bitkisel ilaçlara yöneldi" dedi.

Son 15 Ayda Çok Satilan Keçiboynuzu Pekmezi Oldu
Korona virüs vakalarinin en çok düstügü kentlerin basinda gelen Bilecik’te vatandaslar, vücut direncini arttirmak için bitkisel ilaçlara yöneldi. Korona virüsten korunmak için aktarcilarin yolunu tutan vatandaslar, basta keçiboynuzu pekmezi taze zencefil, ihlamur, keçiboynuzu pekmezi, bal, ari sütü gibi ürünlere yogun talep göstermeye basladi.

Korona virüsü salgini nedeniyle kisisel temizlik ve karantina gibi önlemlere önem veren vatandaslar, bagisikligini da aktarlardaki dogal ürünlerle güçlendiriyor.

"Bu ürünler düzenli kullanildiginda bagisiklik sistemi güçlü hale getiriyor"

Bütün hastaliklara karsi bagisiklik sistemi kuvvetlendigi zaman direncin arttigini anlatan aktar Selçuk Acar, "Vatandaslarimiz korona virüs çiktigindan bu yana bagisiklik sistemini güçlendirmek için aktarlara akin ediyor. Bu dönem içinde ben en çok keçiboynuzu pekmezi sattim. Korona virüsü vakasi ortaya çiktigi günden bu yana uzmanlar kisisel hijyene önem verilmesi ve bagisiklik sisteminin güçlendirilmesine yönelik sik sik uyarilar yapti. Korona virüsünün insanlara bulasmamasi adina kisisel temizlik karantina kurallarinin yani sira bagisiklik sisteminin de güçlü olmasi gerekiyor. Bu kapsamda vatandaslarimiz bagisiklik sistemini virüslere karsi dirençli hale getiren basta keçiboynuzu pekmezi olmak üzere propolis ve ari sütü gibi ürünlere talep göstermeye basladi.

Bu ürünler Korona virüsünün tedavi etmiyor ancak düzenli olarak kullanildiginda bagisiklik sistemi güçlü hale getiriyor. Antioksidan özelliklerinden dolayi dogal bir antibiyotik özelligi olan keçiboynuzu, kalp ve damar sagligina faydalidir. Kani temizler ve damar tikanikliklarinin giderilmesine yardimci olur. Astim ataklari ve bronsit hastaliklarina iyi gelen keçiboynuzu balgam söktürücüdür ve siddetli öksürüklere karsi çok etkilidir. Keçiboynuzu pekmezi, bagisiklik sistemini güçlendirir. Bu özelligi sayesinde soguk alginligina karsi vücudu korur. Karaciger, akciger ve bagirsaklari temizler. Vücuttan serbest radikallerin atilmasina yardimci olur. Keçiboynuzu kan sekerini düzenleyerek kötü kolesterolü azaltir ve bu özelliginden dolayi seker hastaligina karsi önemli bir antioksidan görevi görür" dedi.

Kaynak: İHA