Meram Tip Fakültesinde Mezuniyet Sevinci

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tip Fakültesi 2020-2021 egitim-ögretim yili mezuniyet töreni gerçeklestirildi.

Meram Tip Fakültesinde Mezuniyet Sevinci
Meram Tip Fakültesi’nden mezun olan 260 ögrenci için Ahmet Kelesoglu Egitim Fakültesi’nde mezuniyet töreni düzenlendi.

Törende mezunlar keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladi. Dönem birincisi Dr. Atakan Deniz, dönem ikincisi Dr. Hüma Gökmen ve üçüncüsü Dr. Hasan Diker, diplomalarini fakülte dekani Prof. Dr. Metin Dogan’in elinden aldi. Mezuniyet programi, müzik ve sarki programinin ardindan keplerin havaya atilmasi ve hekimlik yemini ile tamamlandi.

Mezuniyet töreninde konusan Meram Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Metin Dogan, “Mezuniyet törenleri, çekilen emeklerin hakli gururunun yasandigi programlardir. Içinde bulundugumuz pandemi nedeniyle geçen yil bu gururu buruk yasadik. Sevgili anneler, kiymetli babalar ne kadar gurur duysaniz azdir. Yillarca emek verdiniz, sonucunda insanin en kiymetli hazinesi olan saglik hizmetlerine kendilerini adayan bir evlada sahip oldunuz. Sevgili ögrencilerim, çok az sonra mesleki yeminizi ederek, serefli, saygin ve itibarli bir meslek olan hekimlik mesleginin degerli bir neferi olacaksiniz. Bilimsel kazanimlarinizi kullanarak insanlarin daha kaliteli yasamasi için katkida bulunacaksiniz. Bu kutsal görevi yaparken zorluklar sizi hiçbir zaman yildirmayacaktir. En kutsal varliga hizmet etme serefi ve mutlulugu sizi hep diri tutacaktir. Genç doktor arkadaslarim, insanlarin en önemli hazinelerini teslim ettigi bir mesleginiz oldu. Hastalariniza en azindan kuyumcunun kiymetli madenlere gösterdigi hassasiyeti göstermenizi arzu ederiz. Hastalarinizdan kiymet bilmeyenler olabilir, sizi üzenler olabilir, gösterdiginiz hassasiyeti anlamayanlar olabilir. Kaba davranislara da maruz kalabilirsiniz. Bütün bunlara toleransli davranabilirseniz hekimlik hayatinda hep mutlu olacaksiniz. Biliyoruz ki, insanlar hekimlere hep sikintilari ile basvurur. Hastalara, sikintili oldugunu kabullenerek yaklasirsaniz, sorunlari daha rahat çözebileceginizden emin olabilirsiniz. Bu konuda en büyük hazineniz sevgi olacaktir. Sevmek bütün sorunlari çözecektir. Insanlari, isini, çalisanlarini sev ki mutlu olasin. Ayrica insanlarin, dini hassasiyetlerine, sosyal ve kültürel hassasiyetlerine saygili olmayi ve onlari oldugu gibi kabullenmeyi ilke edin ki, basarili olasin” dedi.

Kaynak: İHA