Gölbasi'nda Kurban Satis Ve Kesim Tesisi Açildi

Ankara’nin Gölbasi ilçesinde, Gölbasi Belediyesi tarafindan kurbanlarin güvenli ve steril bir ortamda kesilebilmesi amaciyla geçen yil yapimina baslanilan kurban satis ve kesim yeri hizmete açildi.



Açilis töreninde konusan AK Parti Ankara Milletvekili Haci Turan, Gölbasi'nin sanayisi, tarimi ile her alanda gelisecegini söyledi.

Turan, "Biz Cumhur Ittifaki olarak hizmette her zaman yaninizdayiz. Sizlerden istedigimiz, algi yapanlara ve yalan söyleyenlere gerekli dersi verin. Nerede, sandikta." dedi.

Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek de Gölbasi’na büyük hizmetler getirmenin mutlulugunun yasadiginin söyledi.

Simsek, “100 bin metrekare alana kurulan tesisimiz, A ve B bloklari olmak üzere 8 bin 530 metrekarelik kapali alani, bin 680 büyükbas hayvan kapasiteli 56 ve 100 küçükbas hayvan kapasiteli 16 padok, 4 adet 125 büyükbas hayvan kapasitesi ve bir adet 250 küçükbas hayvan kesim kapasiteli mobil kesim üniteleri tesisimizde yer almaktadir. Mobil kesim ünitelerinde bir günde 400 büyükbas, 250 küçükbas hayvan kesimi gerçeklestirilebilecek. 50 adet güvenlik kamerasi alanin 24 saat kesintisiz güvenligini saglayacak, ücretsiz internet hizmeti sunacagiz. Ayni zamanda ailelerin kurbanlari keserken, çocuklarinda vakit geçirebilecegi oyun alani olusturduk." diye konustu.

Konusmalarin ardindan tesis hizmete açildi.

Törene Bala Kaymakami Ramazan Yildirim, Ilçe Jandarma Komutani Inan Emir, Ankara Ülkü Ocaklari Il Baskani Abdullah Yüksel, MHP Ilçe Baskani Serdar Tekin, AK Parti Ilçe Baskani Selim Akceylan, Ilçe Milli Egitim Müdürü Salih Namal, Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Yavuz Ekici, Ilçe Müftüsü Ahmet Dilek, STK baskanlari, TKDK baskanlari ve vatandaslar katildi.

Kaynak: AA