Erdogan, AK Parti TBMM Grup Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi (3)

'Bunlar lafa gelince bizi 'tek adamlik' ile 'hukuk tanimazlik' ile 'diktatörlük' ile itham ederler ama kendileri sadece Kanal Istanbul konusundaki beyanlariyla bile ne anayasa ne yasa ne teamül ne devlet adabi tanidiklarini, millete zerre kadar saygilarinin olmadigini açikça ortaya koymaktadirlar' 'Karsimizda sadece oyundaki mizikçi çocuklar gibi 'Yaptirmayiz da yaptirmayiz.' demekten baska laf da bilmeyen proje de üretmeyen bir CHP bulduk. Iste bunun için diyoruz ki biz 19 yildir kendi kendimizle yarisiyoruz' 'Sehrin depreme hazirlik çalismalarindan, kiyilarini istila eden müsilaja kadar hiçbir ciddi meselesinde dise dokunur herhangi bir çabasini görmediklerimizin, Kanal Istanbul'a karsi kampanya yürütmesi zavallilik isaretidir' 'Kendi tembelliklerine, is bilmezliklerine, kifayetsizliklerine kilif bulmak için ortaya attiklari her bahane, aslinda ülkemiz için nasil hiçbir hayalleri, hazirliklari olmadigini gösteriyor'

Türkiye Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, "Bunlar lafa gelince bizi 'tek adamlik' ile, 'hukuk tanimazlik' ile 'diktatörlük' ile itham ederler ama kendileri sadece Kanal Istanbul konusundaki beyanlariyla bile ne anayasa ne yasa ne teamül ne devlet adabi tanidiklarini, millete zerre kadar saygilarinin olmadigini açikça ortaya koymaktadirlar." dedi.

Erdogan, partisinin TBMM Grup Toplantisi'nda yaptigi konusmada, CHP'nin, is insanlarindan bankacilara ve bürokratlara kadar herkesi tehdit ettikleri yetmezmis gibi yatirimlarini Türkiye'ye çekmek için ugrastiklari ülkelere bile parmak sallayacak kadar muvazeneyi yitirdigini söyledi.

"Eger kredi verecek olursaniz, bunlari ödemeyiz." dediklerini aktaran Erdogan, "Deutsche Bank'a tehdit salliyorlar. 'Ödemeyi kesinlikle yapmayiz.' Daha simdiden... Devlet nedir, devlet yönetmek nedir, bunlardan haberleri bile yok." diye konustu.

Bunlarin uluslararasi tahkim mekanizmasindan da haberleri olmadigini dile getiren Erdogan, iktidara geldiklerinde, kendilerinden önceki borçlari devlet olmanin geregi ödediklerine isaret etti. Erdogan, "Ama bunlar devlet degil; zillet, zillet." ifadesini kullandi.

Cumhurbaskani Erdogan, bu kisilerin iktidar olma sürecinin hayal bile olmadigini belirterek, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bunu da bildikleri için atiyor. Tutarsa ne ala. Tutmazsa 'Kendimizi aldatmis oluruz.' diyor. Bunlar lafa gelince bizi 'tek adamlik' ile 'hukuk tanimazlik' ile 'diktatörlük' ile itham ederler ama kendileri sadece Kanal Istanbul konusundaki beyanlariyla bile ne anayasa ne yasa ne teamül ne devlet adabi tanidiklarini, millete zerre kadar saygilarinin olmadigini açikça ortaya koymaktadirlar. Uzaktan bakildiginda bu tablo CHP'nin tarihi boyunca ülkeye verdigi zararlarin uzun listesini de hatirlatan ibretlik bir görüntüdür. Yakindan bakildiginda ise ayni durum, ülkenin ve milletin gelecegi adina endiseye kapilmamiza yol açan bir vahamet tablosudur. Halbuki biz muhalefetle ülkenin önüne çikardigi engellerin degil millete kazandiracagimiz eserlerin, hizmetlerin, yatirimlarin atismasini yapmak, kavgasini vermek isterdik."

- "...Çitayi sürekli kendi elimizde yukariya tasiyoruz"

Cumhurbaskani Erdogan, kendilerinin Kanal Istanbul Projesi'ni gündeme getirdiginde, onlardan Istanbul için çok daha büyük, çok daha cazip bir proje önermelerini beklediklerini ifade ederek "Mesela biz Üçüncü Havalimani, Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Istanbul-Izmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü dedik ve yaptik. Onlardan çok daha iddiali projeler ortaya koymalarini beklerdik. Mesela biz sehir hastaneleri dedik, hiçbir vatandasimiz saglik sigortasi sisteminin disinda kalmayacak, saglik hizmetleri ücretsiz ve kaliteli olacak, dedik. Onlardan çok daha ilerisini duymak isterdik." diye konustu.

Diger taraftan ihracati her ay yeni rekorlarla ileri tasidiklarini, üretimi artirdiklarini, sanayiyi gelistirdiklerini, savunma sanayinde Türkiye'yi marka haline getirdiklerini vurgulayan Erdogan, "Onlardan çok daha çarpici projeler ortaya koymalarini umardik." dedi.

Erdogan, her sehre üniversite kazandirdiklarini, ilk ve orta ögretimde okullari bastan asagi yenilediklerini, ögretmen kadrosunu güçlendirdiklerini dile getirerek sunlari kaydetti:

"Onlardan çok daha fazlasini taahhüt etmelerini beklerdik. Bu örnekleri her alana tesmil etmek mümkündür. Peki ne oldu? Karsimizda sadece oyundaki mizikçi çocuklar gibi 'Yaptirmayiz da yaptirmayiz.' demekten baska laf da bilmeyen proje de üretmeyen bir CHP bulduk. Iste bunun için diyoruz ki biz 19 yildir kendi kendimizle yarisiyoruz. Karsimizda bizimle demokrasi ve özgürlüklerde oldugu gibi eserde, hizmette, projede yarisacak kimse olmadigi için çitayi sürekli kendi elimizde yukariya tasiyoruz. Kanal Istanbul da bu örneklerden biridir. Türkiye, bugüne kadar bunca esere, bunca hizmete nasil CHP'ye ragmen sahip olmussa, Kanal Istanbul Projesi'ne de ayni sekilde kavusacaktir. Dünyanin en büyük sehirlerinden biri olan Istanbul'un Bogaz trafigi ve depreme hazirlik gibi sorunlarinin çözümüne ciddi katki saglayacak bu projeyi sehrin gelecegini kurtaracak bir eser olarak görüyoruz."

Bu projede sadece bir kanal insa etmekle kalmayacaklarini, ayni zamanda Istanbul'a ve Türkiye'ye limaniyla ihracati, hayat alanlariyla ülke insanini rahatlatacak yeni bir nefes borusu açtiklarini vurgulayan Erdogan, proje hazirlik asamasi bilimin ve teknigin isiginda titizlikle tamamlanan Kanal Istanbul'un ilk köprüsünün temelini attiklarini anlatti.

Cumhurbaskani Erdogan, altyapi deplase çalismalarinin ardindan Kanal'in kazisina süratle baslanacagini belirterek "Kanal'in her iki tarafinda insa edilecek toplamda 500 bin kisilik sehirler, Istanbul'a ilave nüfus getirmek için degil, depreme hazirlik için kentsel dönüsüm çalismalarinda yasanan sikisikligi giderme amaçlidir." diye konustu.

Vatandaslara seslenen Erdogan, CHP ve yandaslarinin Kanal Istanbul Projesi'ne iliskin yalan kampanyalarina ve yalan terörüne aldanmamalari gerektigini söyledi.

Kanal Istanbul'un uzunlugunun 45 kilometre, taban genisliginin en dar yerinde 275 metre, derinliginin ise 20,75 metre oldugunu kaydeden Erdogan, projenin simdiden ülkeye hayirli olmasini diledi. Erdogan, "Hedefimiz bu projeyi, 6 yil içinde tamamlayarak hizmete sunmaktir. Türkiye'ye 19 yildir kazandirdigimiz eser ve hizmetleri, bu dünya çapinda projeyle taçlandiracagimiza inaniyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

- "Bunca yildir akliniz neredeydi?"

Cumhurbaskani Erdogan, bugüne kadar milletin hayrina olmasina ragmen karsi çikilan projeler ve Kanal Istanbul'a iliskin videoyu göstererek "(Yaptirmayiz da yaptirmayiz.) diye kendilerini paraladiklari proje iste bu." ifadesini kullandi.

Istanbul'a karsi sorumluluklari yerine getirmeyenlerin, Kanal Istanbul Projesi ile ilgili ileri geri konusmalarinin kendilerini komik duruma düsürmekten baska ise yaramayacagina dikkati çeken Erdogan, söyle konustu:

"Sehrin depreme hazirlik çalismalarindan, kiyilarini istila eden müsilaja kadar hiçbir ciddi meselesinde dise dokunur herhangi bir çabasini görmediklerimizin, Kanal Istanbul'a karsi kampanya yürütmesi zavallilik isaretidir. Neymis efendim 'Bu proje yeteri kadar tartisilmamis.' Biz Kanal Istanbul Projesi'ni tam 11 yil önce kamuoyuna açikladik ve o günden itibaren tartistik. Ne zaman ki milletvekilligine aday olduk o zaman da dedik ki 'Bizim çilgin projemiz Kanal Istanbul.' Tabii bunlarin siyasette zamani takip diye bir anlayislari yok. Neler oluyor, neler oldu bu ülkede, haberleri yok. Bunlar sadece dedikodu, sadece yalan üretsinler ve yalan terörüyle de milleti aldatmaya kalksinlar. Bunlara sormak lazim, bunca yildir akliniz neredeydi? Aradan geçen 11 yilda tartismadiginiz, arastirmadiginiz, düsünmediginiz hangi meseleyi, diyelim ki projeyi bir yil sonra baslatsak, bu arada neticeye bunu kavusturacak misiniz, böyle bir seyiniz mi var? Kendi tembelliklerine, is bilmezliklerine, kifayetsizliklerine kilif bulmak için ortaya attiklari her bahane, aslinda ülkemiz için nasil hiçbir hayalleri, hazirliklari olmadigini gösteriyor."

(Sürecek)
Kaynak: AA