Batman'da Komando Birligi Suriye Sinir Hattina Ugurlandi

Içisleri Bakanligin karariyla Batman 3’üncü Jandarma Komando Bölük Komutanliginda görevli 72 askeri personel Suriye Mabruka bölgesinde Jandarma Danisman Komutanliginin emniyetini saglamak üzere Suriye sinir hattina ugurlandi.

Batman'da Komando Birligi Suriye Sinir Hattina Ugurlandi
Içisleri Bakanliginin 16 Kasim 2020 tarihli karariyla Suriye Mabruka bölgesindeki Jandarma Danisman Komutanliginin emniyetini saglamak üzere Batman 3’üncü Jandarma Bölük Komutanligindan 72 jandarma komando askeri personel törenlerle ugurlandi. Batman Jandarma Alay Komutanligi bahçesinde düzenlenen törene Batman Valisi Hulusi Sahin, Il Jandarma Alay Komutani Albay Isa Çakmak, Batman Il Emniyet Müdürü Köroglu Kiraç, Garnizon Komutani Ihsan Kaplan ve asker aileleri katildi.

Düzenlenen törende Kur’an-i Kerim tilaveti okundu akabinde kurban kesimi yapildi. Batman Il Müftüsü Turgut Erhan Suriye sinir hattina giden komandolari dualarla ugurladi.

“Evlatlarimizi vatan topragi için savunmaya gönderiyoruz”

Ugurlama töreninde konusan Batman Valisi Hulusi Sahin “Batman jandarma teskilatimizin kahraman evlatlarini vatan savunmasi için Suriye ugurlamak üzere toplanmis bulunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti güvenligini saglamak için uluslararasi hukuktan dogan yetkilerinin kullanarak gerektiginde vatan topraklari disinda da operasyonlar yapmakta ve topraklarinin güvenligini saglamaktadir. Ugurlayacagimiz 72 vatan evladini da Batman’dan oradaki görev gücüne destek olmak için gidiyorlar. Bizler gerek Türk askerinin gerek jandarmasi gerek polisin aslinda her bir vatan evladi memleketinin kurtulusu için memleketin menfaati için her türlü fedakarligi yapmaktan geri durmaz en kiymetli varligi olan canini vermekten biran bile duraklamaz. Kahraman jandarma komandoya söyle sesleniyorum aileleriniz bizlere emanet sizler bizlerin oradaki temsilcilerisiniz. Aslanlar gibi gidip saglikla sihhatle görevinizi tam basarili yapip döneceksiniz. Allah sizleri esirgesin Allah sizleri korusun. Hiç merak etmeyin Allah bizimledir çünkü biz hakliyiz, biz dogruyuz Allah dogrularla beraberdir sizlerde endise etmeyin ümitsizlige kapilmayin sanla, serefle, senlikle evlatlarimizi vatan topragi için savunmaya gönderiyoruz. Yine sanla, serefle, senlikle geri geleceklerdir” dedi.

Batman Il Jandarma Alay Komutani Albay Isa Çakmak “Suriye’de iç savastan dogan bosluktan yararlanan terör örgütleri ve is birlikçileri sinir güvenligimiz için tehlike olusturmakta ve ayni zamanda bulunduklari topraklardaki kardeslerimize zulmetmektedirler. Komandolarimiz, sizler oradaki insanlara yapilan bu zulmü önlemek ve ülkemizin bekasini saglamak için görevlendirildiniz. Degerli jandarma komandolar, bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da vatanin bütünlügüne, Türk milletinin huzur ve güvenligine yönelik her türlü tehdit Batman il jandarma komutanliginin siz fedakar evlatlari tarafindan komando ölmez vatan bölünmez kararliligi içinde yok edilecektir. Sizleri sanli tarihimizden aldigi güç, asil milletimizin sevgisi güven ve duasiyla her görevden alnimizin akiyla çikacagina olan inancim tamdir" diye konustu.

Tören sonrasinda aileleriyle vedalasan komandolar Suriye’ye dualarla ugurlandi.
Kaynak: İHA