Baskan Yilmaz, Yeniden METAB Baskanligina Seçildi

Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz, İçel ve Çevresi Turizm Alani Alt Yapi Hizmet Birliginin (METAB) Meclis Toplantisinda yeniden birlik baskanligina seçildi.

Baskan Yilmaz, Yeniden METAB Baskanligina Seçildi
İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, METAB Meclis toplantisi, Yunus Emre Kültür Merkezinde yapildi. Birlik encümen üyelerinin katildigi toplantida, Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Egitim Kurslarinda (TORTEK) üretilen, İçel’in dogal ve kültürel güzelliklerini anlatan ürünlerin sergisi de yer aldi.

Toplantida, 2020 yili faaliyet raporu ve 2020 mali yili Bütçe Kesin Hesabi ve Yönetim Dönemi Hesabi onaylanirken, birlik baskanligi, birlik meclisi 1. ve 2. baskan vekilleri, meclis katipleri, birlik encümen üyeleri ile Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin seçimi gerçeklestirildi.

Toroslar Belediye Baskani Yilmaz, yapilacak ilk mahalli idareler seçimine kadar görev yapmak üzere METAB’in bir kez daha baskani oldu.

"Kentin dijital hali Met-App projemiz, İçel’de bir ilk olacak"

Yeniden birlik baskani seçilmesinin ardindan tesekkür konusmasi yapan Baskan Yilmaz, olusturulan yeni yönetimin İçel’e ve kent turizmine hayirli olmasini diledi. Kültür ve doga turizmi için essiz degerlere sahip İçel’i daha saglikli ve güçlü yarinlara hep birlikte tasiyacaklarini söyleyen Yilmaz, kentin dijital platforma tasindigi Met-App Projesinin tanitimini temmuz ayinda yapmayi planladiklarini ifade etti.

Yilmaz, "Güzel kentimiz İçel’in tarihi ve turistik yerleri ile birlikte kentle özdeslesen kavram ve degerlerini, dijital platform olan ’Met-App’ projemiz ile tanitacagiz" dedi.

Projeyi hazirlarken İçel’de 150 tane ortak deger belirlediklerinin altini çizen Yilmaz, "METAB Baskani olarak görevlendirildikten sonra pandemi sürecini yasadik. Kentimiz için birçok çalisma yaptik ama bunlarin sonucunu alma firsatimiz olmadi. Daha önce sunumunu yaptigimiz Met-App Projemiz var. ‘Met-App ile gez, gör, eglen ve kazan’ sloganiyla hazirladigimiz bu proje kapsaminda 13 ilçemizin belediye baskanliklarina yazi gönderdik ve İçelimiz için her ilçemizden 10 tane ortak deger belirledik. 150 deger üzerinden bir çalisma yaptik. Anamur Kalesi, Çamliyayla Kalesi, tantuni, cezerye, Anamur muzu, karsambaç gibi degerler. Belgesel içeriginde, 6 dilde tanitim filmleri hazirladik. Örnek olarak Kizkalesi ve Anamur Kalesinde bir karekod olusturduk. Met-App uygulamasini telefonlarina indirenler, tarihi ve turistik mekanlardaki karekodlarini okutarak, tanitim filmlerini izleyip ve uygulamadaki bilgi yarismalarina katilarak puan toplayabilecekler. Haftanin, ayin ve sezonun birincisi gibi degisik ödüllerimiz de olacak. Istanbul’da yapilacak Mobil Uygulama Fuari’na da davet edildik. Çok sükür ki, pandeminin ardindan normallesmeye dogru gidiyoruz. Turizmcilerin yüzü bir nebze de olsa gülüyor. Insallah daha da iyi olacak. Turizm isletmecilerimizle birlikte ilçelerimizde degisik etkinlikler gerçeklestirecegiz. Bu projenin yurt içi ve yurt disindan büyük ilgi görecegini düsünüyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA