Bahçecik'in Kurtulusunun 100. Yil Dönümü Kutlandi

Kurtulus Savasi’nin son dönemlerinde Türk ordusunun en önemli cephelerinden biri olan Bahçecik’in düsman isgalinden kurtulusunun 100. yil dönümü Basiskele’de düzenlenen törenle kutlandi.

Bahçecik'in Kurtulusunun 100. Yil Dönümü Kutlandi
Bahçecik’in düsman isgalinden kurtulusunun 100. yil dönümü törenle kutlandi. Basiskele Belediyesi ve Bahçecik Kültür ve Dayanisma Dernegi’nin koordinesinde Sehitekrem Mahallesi’nde Bahçecik Merkez Camii avlusunda gerçeklestirilen törene Basiskele Kaymakami Ismail Gültekin, Basiskele Belediye Baskani Yasin Özlü, siyasi partilerin temsilcileri, mahalle muhtarlari ve çok sayida vatandas katildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari için saygi durusu ve ardindan hep birlikte söylenen Istiklal Marsi ile baslayan programda Kur’an-i Kerim okundu ve dualar edildi.

Törende söz alan Basiskele Belediye Baskani Yasin Özlü, “Birinci Dünya Savasi’nin kaybedilmesinden hemen sonra topraklarimizi isgal eden düsmanlara karsi ülkemizin her kösesinde oldugu gibi bölgemizde de atalarimiz Servetiye Cephesi’ni olusturmustu. Ermeni çetelerinin isgallerini kadin erkek, genç ihtiyar, hatta çocuklar kanlariyla ve canlariyla destansi bir direnis örnegi göstererek vatanimizi, bu güzel topraklarimizi bizlere miras biraktilar. Tüm kahraman sehitlerimize minnettariz. Bizler de bu güzel vatanimizi ve ilçemizi gelecegimizin hazinesi çocuklarimiza ve gençlerimize en güzel sekilde daha yasanabilir ve huzurlu bir kent haline getirmek için büyük bir gayretle çalisacagiz. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari basta olmak üzere tüm sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhlari sad olsun” diye konustu.

Konusmalarin ardindan mehteran takiminin verdigi konser ile program sona erdi.
Kaynak: İHA