ATO'nun Online 'Kisisel Gelisim Egitim Haftalari' Basladi

Ankara Ticaret Odasi’nin (ATO) Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) ve Tesisat Insaat Sanayi Malzemecileri Dernegi (TIMKODER) is birliginde üyelerine yönelik düzenledigi "Kisisel Gelisim Egitim Haftalari"nin 11’incisi ATO Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran’in açilis konusmasiyla basladi.

ATO'nun Online 'Kisisel Gelisim Egitim Haftalari' Basladi
Yogun katilim talebi ve pandemi kosullari nedeniyle online olarak gerçeklestirilen programin açilisinda konusan ATO Baskani Baran, dijitallesmeyle birlikte rekabetin ülke sinirlarini astigini belirterek, “Serbest piyasa ekonomisinde rekabet alani artik tüm ülkeler. Dünya ile rekabet etmek için sürekli egitim sart. Ankara Ticaret Odasi olarak, dis ticaret, girisimcilik, e-ticaret ve kisisel gelisim egitimlerinin yani sira ihtiyaç olan tüm alanlarda egitim programlari düzenleyerek üyelerimizi destekliyoruz” dedi.

Baran, ATO olarak Ankara’da bulunan üniversitelerden 8’i ile yüksek lisans ve sürekli egitim merkezi programlarindan yararlanmak üzere protokoller imzaladiklarini, bu kapsamda hayata geçirilen egitimlerden ATO üyesi isletmeler ile bu isletmelerde çalisan personelin yararlanabildigini ifade etti.

Egitimin modern dünyanin en önemli parametrelerinden biri oldugunu dile getiren Baran, “Eskiden egitim denildigi zaman yasama hazirlik sürecinden yani temel egitimden ve mesleki egitimden bahsediliyordu. Günümüzde egitim, yasam boyu devam eden ve sürekli gelisen, ilerleyen ucu açik bir süreç. Bu degisimde yasadigimiz bilgi çaginin da etkisi büyük. Egitim bir anlamda insanin kendini güncellemesi, sahip oldugu bilgileri güncel tutmasi için vazgeçilmez bir unsur” dedi.

Konusmasinda egitim programlarinin hayata geçirilmesinde emegi geçen TIMKODER’e de tesekkür eden ATO Baskani Baran, toplumun genelini ilgilendiren konularin interaktif ortamda alaninda önde gelen isimlerin katilimiyla 9 Temmuz’a kadar devam edecegini söyledi.



Etkinligin ilk egitimi “Motivasyon 4.0”

ATO Baskani Gürsel Baran’in açilis konusmasinin ardindan Iletisim Uzmani/Yasam Koçu ve Egitimci Özgür Aksuna "Motivasyon 4.0" baslikli bir sunum yapti. Aksuna, sunumunda katilimcilara basari ve basarisizligin nedenlerini, degisimin hayata nasil uygulanacagini, yasami zorlastiran problemlerin neden ve sonuçlarini, korku ve beklentilerin olusturdugu engelleri anlatti.

"Kisisel Gelisim Egitim Haftalari"nin etkinlik programi söyle:

"1 Temmuz - Hale Caneroglu / Sen Degis Dünyan Degissin

6 Temmuz - Ufuk Koçak / Hayat Onu Yasamayi Bilen Cesur Insanlarindir

9 Temmuz - Sinan Canan / Insanin Fabrika Ayarlari"

Kayit yaptirmanin zorunlu oldugu egitimlerin sonunda katilimcilara katilim belgesi verilecek.
Kaynak: İHA