VIOP'ta Endeks Kontrati Güne Yatay Seyirle Basladi

Borsa Istanbul Vadeli Islem ve Opsiyon Piyasasi'nda (VIOP) haziran vadeli BIST 30 endeksine dayali kontrat, güne yatay seyirle baslamasinin ardindan 1.491 puanda dengelendi.

Haziran vadeli endeks kontrati, en düsük 1.489,25 ve en yüksek 1.495 puani görmesinin ardindan önceki normal seans kapanisinin hemen altinda 1.491,00 seviyesinden islem görüyor.

Dün satis agirlikli bir seyir izleyen endeks kontrati, normal seansi önceki kapanisa göre yüzde 0,9 azalisla 1.491,75 puandan tamamladi. Endeks kontrati, aksam seansinda ise yatay seyretti.

Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda görülen yeni varyantlarin ekonomik toparlanmayi etkileyebilecegi endisesi ve artan seyahat kisitlamalarinin küresel pay piyasalarini baskiladigini söyledi.

Öte yandan, haziran vadeli kontratta vade sonuna iki is gün kaldigini hatirlatarak dalgali bir seyrin gözlemlenebilecegini aktaran analistler, endeks vadeli kontratta açik pozisyon sayisinin 344 bin civarinda oldugunu bildirdi.

Analistler, bugün yurt içinde ekonomik güven endeksi, yurt disinda ise Almanya'da enflasyon, Avro Bölgesi ve ABD'de tüketici güven endeksi verilerinin yani sira Avrupa Merkez Bankasi (ECB) Baskani Christine Lagarde ve ABD Merkez Bankasi (Fed) yetkililerinin açiklamalarinin takip edilecegini ifade etti.

Teknik açidan endeks kontratinda 1.470 ve 1.440 puanin destek olarak öne çiktigini ifade eden analistler, 1.510 seviyesinin ise direnç konumunda oldugunu söyledi.

Kaynak: AA