TSPB'den 'Kamera Elinde Gelecegin Cebinde' Kisa Film Yarismasi

Finale kalan 10 filmi oylama süreci, 4 Temmuz Pazar saat 23.59'a kadar sürecek

Türkiye Sermaye Piyasalari Birliginin (TSPB) bütçe, birikim ve sermaye piyasalarinda yatirimin önemi konusunda farkindalik olusturarak Türkiye'de finansal okuryazarlik bilincini saglamak amaciyla 7 yildir düzenledigi "Kamera Elinde Gelecegin Cebinde" kisa film yarismasinda finale kalan ilk 10 film, halk oylamasina sunuluyor.

Birlikten yapilan açiklamaya göre, basvurularin 15 Subat'ta basladigi ve 28 Mayis'ta sona erdigi yarismaya, Türkiye'nin dört bir yanindan toplam 108 film katildi.

Yari final degerlendirmelerinin tamamlandigi kisa film yarismasinda, finale kalan ilk 10 film belli oldu. Yarismada ilk 10'a giren filmin yönetmenleri, yarim günlük sinema unsurlari üzerine Istanbul Üniversitesi Iletisim Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü'nden Prof. Dr. Murat Iri ile "Medcezir", "Ufak Tefek Cinayetler", "Menajerimi Ara" gibi izlenme rekorlari kiran dizilerin ünlü yönetmeni Ali Bilgin'in yapacagi söylesiye katilma hakki kazanmis oldu.

Finale kalan ilk 10 film, "ana jüri", "TSPB jürisi", "sektör jürisi" ve "halk jürisi" olmak üzere 4 ayri grup tarafindan degerlendirilecek. Ilk 4'e giren filmler, söz konusu jüri gruplari tarafindan yapilan oylamayla belirlenecek.

Yarismanin bilinirligine katki saglamasi ve etkilesimi artirmasi amaciyla geçen yil baslatilan halk oylamasina bu yil da devam edilecek.

Yari final degerlendirmeleri sonrasi finale kalan ilk 10 film, halk oylamasina sunulacak. Oylamaya katilan 300 kisiye bir ay geçerli olmak üzere 4 GB internet hediye edilecek.

Halk oylamasina katilmak isteyen kisiler, www.kameraelindegelecegincebinde.com internet sitesinde yer alan "halk oylamasina katil" butonu üzerinden kendi isimlerine kayit açarak finale kalan 10 filmi, 4 Temmuz Pazar saat 23.59'a kadar oylayabilecek.

Oylamalar 100 üzerinden yapilacak olup katilimcilardan teknik, içerik ve etki kriterlerine göre puanlama yapmalari bekleniyor. Ayrica, puanlamalarin sonuca etki edebilmesi için finale kalan 10 filmin tamaminin oylanmasi gerekiyor.

www.kameraelindegelecegincebinde.com internet sitesi üzerinden halk jürisi ve ana jüri, TSPB jürisi ile sektör jürisi tarafindan yapilacak degerlendirmeler sonucu birinci olan film 12 bin 500 TL, ikinci olan film 10 bin TL, üçüncü olan film 7 bin 500 TL degerindeki yatirim fonunun sahibi olacak.

Dördüncü olan film ise "Cüneyt Cebenoyan Özel Jüri Ödülü (Dördüncülük Ödülü)" olarak 5 bin TL degerinde yatirim fonu kazanacak.

Kaynak: AA