Sivas'ta Muhsin Yazicioglu Ani Evi Törenle Açildi

Vali Salih Ayhan: 'Muhsin Yazicioglu Ani Evi, Sivas'in degerlerine sahip çikmasinin, ahde vefasinin, samimiyetinin ve muhabbetinin en somut ifadesidir' Muhsin Yazicioglu'nun esi Gülefer Yazicioglu: 'Muhsin Baskan, vatan millet sevdalisi, ömrünü vatani ve milleti için yasamis bir insandi'.

Kahramanmaras'ta helikopterin düsmesi sonucu hayatini kaybeden Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) kurucu Genel Baskani Muhsin Yazicioglu'nun dogup büyüdügü Sivas'in Sarkisla ilçesine bagli Elmali köyündeki "Ani Evi" törenle açildi.

Vali Salih Ayhan, açilista yaptigi konusmada, Muhsin Yazicioglu'nun Sivas'in yigit evladi olarak kalplerdeki müstesna yerini muhafaza ettigini belirtti.

Yazicioglu'nun ömrünü Türkiye'nin bölünmez bütünlügüne adadigina dikkati çeken Ayhan, "Muhsin Yazicioglu Ani Evi, Sivas'in degerlerine sahip çikmasinin, ahde vefasinin, samimiyetinin ve muhabbetinin en somut ifadesidir." dedi.

Ayhan, siyasi kimliginden daha çok dava adami olan Yazicioglu'nun her zaman dogrularin yaninda yer aldigini, milli ve manevi degerleri düstur edindigini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Muhsin Yazicioglu'nun milli ve manevi durusunun, liderlik vasiflarinin, vatanina ve milletine olan sevgisinin, davasina olan samimi bagliliginin özellikle genç nesillerce idrak edilmesi, okunup, izlenip anlasilmasi, ardinda biraktigi kiymetli hatiralarin her daim hafizalarda yer edinmesi için dogup büyüdügü bu evin tamamen onarilmasi, yeniden düzenlenerek ve interaktif uygulamalardan da istifade edilerek Muhsin Yazicioglu Ani Evi olarak sevenlerinin ve tüm halkimizin ziyaretine açilmasinin hepimizi ziyadesiyle mutlu ettigine yürekten inaniyorum."

AK Parti Kahramanmaras Milletvekili Celalettin Güvenç de "Mekanlar, evler onun rütbesini artirmaz ona ihtiyaci yok ama vefa denen sey iste bu, o anlamda yapilan hizmet çok önemli." diye konustu.

AK Parti Sivas Milletvekili Mehmet Habib Soluk ise hayati mücadele ve çileyle geçen ancak hak bildigi yoldan zerre kadar ayrilmayan Yazicioglu'na rahmet diledi.

AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci de "83 milyonun yüreginde, hafizasinda Muhsin baskanimizin anilari her zaman ilk günkü gibi dipdiri duracak." ifadelerini kullandi.

Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin ise Yazicioglu'nun ömrünün her safhasini, her anini son nefesine kadar büyük Türkiye davasina adadigini söyledi.

Muhsin Yazicioglu'nun esi Gülefer Yazicioglu da "Muhsin Baskan, vatan millet sevdalisi, ömrünü vatani ve milleti için yasamis bir insandi. Ayni zamanda Muhsin Baskan 'Sivas benim platonik askim' derdi. Bugün bu evin açilisina vesile olan basta Sayin Valimiz olmak üzere emegi geçen herkese ve devletimize sükranlarimi sunuyorum." diye konustu.

Konusmalarin ardindan ani evinin açilisi yapildi. Daha sonra Muhsin Yazicioglu'na ait özel esyalarin yer aldigi sergi gezildi.

Açilisa, Sivas Cumhuriyet Bassavcisi Hasan Ugurlu, Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Idris Tataroglu, Il Emniyet Müdürü Kenan Aydogan, Sarkisla Kaymakami Necati Aktan, Belediye Baskani Ahmet Turgay Oguz, Yazicioglu'nun çocuklari Furkan ve Firuze ile agabeyi, ablasi ve vatandaslar katildi.
Kaynak: AA