Rus Ordusu, Ingiliz Uçak Gemisinin De Bulundugu Akdeniz'de Tatbikat Yapiyor

Tatbikat kapsaminda çesitli deniz ve hava araçlarinin yani sira yeni hipersonik roket tasiyan uçaklar kullanildi.

MOSKOVA – Rusya Savunma Bakanligi, Ingiliz uçak gemisi Queen Elizabeth'in de bulundugu Akdeniz'de, Hmeymim hava üssündeki uçaklarin da katilimiyla tatbikat yapiyor.

Rusya Savunma Bakanligindan yapilan yazili açiklamada, Rus donanmasina ait gemilerin Il-38 denizaltisavar uçaklariyla birlikte Akdeniz'de çesitli taktik manevralar gerçeklestirdigi belirtildi.

Tatbikata katilan donanma birliklerinin Su-35 ve Su-34 savas uçaklari tarafindan korundugu bildirilen açiklamada, "Amiral Makarov firkateyninde bulunan Ka-27 denizaltisavar helikopteri de bu tatbikatta yer aldi. Egitim ve muharebe görevlerini basariyla tamamladiktan sonra tüm uçaklar güvenle Hmeymim hava üssüne döndü." ifadeleri kullanildi.

Birliklerin, hava saldirilarini püskürtmeye yönelik de tatbikat yaptiklarina isaret edilen açiklamada, "Donanma kuvvetleri, hava saldirilarini püskürtmeye yönelik çalismalar da yaptilar. Insansiz hava araçlarina yönelik çatismalara özel önem atfedildi." bilgisine yer verildi.

Tatbikat kapsaminda Rusya'nin uçak gemilerine karsi yeni ürettigi hipersonik füze Kinjal'in (Hançer) da yer aldiginin belirtildigi açiklamada, "En yeni füze sistemlerimizden Kinjal'i tasiyan MiG-31K uçaklari ve uzun menzilli bombardiman uçaklari Tu-22m3 Akdeniz'de egitim uçuslari gerçeklestirdi." ifadesi kullanildi.

Rus medyasinda yer alan degerlendirmelerde, Akdeniz'de gerçeklestirilen tatbikatin, uçak gemisi Queen Elizabeth'in de yer aldigi Ingiliz birliklerinin bölgede bulundugu döneme denk geldigine isaret edildi.

Haberlerde ayrica, tatbikat kapsaminda uçaklarin bir kisminin Rusya'daki hava üslerinden özel olarak Suriye'deki Hmeymim üssüne sevk edildigi kaydedildi.

Kaynak: AA