Hayvan Hirsizlari Jandarma Dronundan Kaçamadi

Düzce’de agilindan 51 küçükbas hayvani çalinan yasli adamin imdadina yetisen Düzce Il Jandarma Komutanligi ekipleri, süphelileri drone ile tespit edip suçüstü yakaladi. 62 yasindaki yasli adam ise çalinan küçükbas hayvanlarini geri getiren jandarma ekiplerine dua etti.

Hayvan Hirsizlari Jandarma Dronundan Kaçamadi


Olay, Düzce merkeze bagli Muncurlu köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Muncurlu köyünde agilindaki küçükbas hayvanlardan 51 tanesinin olmadigini fark eden 62 yasindaki Abdurrahman Altintas, çevrede yaptigi aramalarina ragmen kayip hayvanlarini bulamadi. Bunun üzerine jandarma ekiplerine haber veren Altintas’in yardimina Il Jandarma Komutanligi Asayis, Istihbarat ekipleri ve JASAT timleri yetisti. Ekipler, drone ile havadan yaptiklari tarama sirasinda hayvan hirsizligi süphelilerine ulasti. Ekipler, yerini tespit ettikleri süphelileri, küçükbas hayvanlar ile birlikte yakaladi. Küçükbas hayvanlarin 2 tanesi yabani hayvanlar tarafindan telef edilmis, 49 tanesini ise sag olarak Gunbasi köyünde bulan ekipler, hayvanlari sahibine teslim etti.

Çalinan hayvanlarini jandarma ekipleri ile birlikte karsisinda bulun yasli adam ise bu zor günlerde yaninda olan devletimizin jandarma personeline tesekkür ederek, kahraman ve fedakar jandarmalara dua etti.

Olayla ilgili olarak sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA