Cezaevine Giden Babaya Kizlarindan Adliye Önünde Veda

Bursa’nin Inegöl ilçesinde 5 farkli insaattan malzeme çalan 6 süpheli Jandarma Dedektiflerince (JASAT) düzenlenen operasyonda yakalandi. Jandarma ekipleri 350 bin lira degerindeki malzemeleri çalan süphelileri 19 ayri güvenlik kameralarindaki 572 saat süren görüntülerden tespit etti. Adliyeye sevk edilen süpheli sahislardan birinin iki kizi adliye önünde bekleyip cezaevi öncesi babalariyla son kez görüstü.

Cezaevine Giden Babaya Kizlarindan Adliye Önünde Veda
Mayis-Haziran aylari içerisinde Inegöl ilçesi Hamzabey, Cerrah ve Yeniceköy mahallelerinde bulunan 5 ayri insaattan 350 bin TL degerinde insaat kalip malzemesi çalindi. Ihbarlar üzerine harekete geçen Jandarma Komutanligi, süphelilerin yakalanmasi için özel ekip kurdu.

Olaylarin meydana geldigi bölge ve çevrelerinde bulunan 19 ayri güvenlik kamerasinin 572 saat görüntü kayitlari izlenerek incelendi. Görüntülerde plakalari sökülmüs 2 hafif ticari araçla hirsizliklarin gerçeklestigini fark eden ekipler, istihbari çalismalar ve Karayollari üzerinde bulunan kameralardan yapilan tespitler sonucunda plakalari 27...580 ve 16...048 olan araçlari buldular.

Süphelilerin 21 ayri hirsizlik suçu bulunan S.E. (35) ve 26 ayri hirsizlik suçu bulunan F.E. (31) ile D.E., A.E., N.E. ve B.E. oldugu ortaya çikti. 6 süpheli de Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi’ndeki ikametlerine düzenlenen operasyonla gözaltina alindi. Süphelilerden D.E., A.E., N.E. ve B.E. (15) 18 yasindan küçük olduklari için savcilik talimatiyla serbest birakildilar. Diger süpheliler S.E. ve F.E. adliyeye sevk edildiler. Adliye önünde anneleriyle bekleyen süphelilerin 2 çocugunu gören jandarma ekipleri, bu duruma kayitsiz kalmadilar. Jandarma ekipleri, 2 çocugu da babalariyla görüstürdü. 2 süpheli de çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.
Kaynak: İHA