Çekya, Covid-19 Mutasyonlari Nedeni Ile Rusya Ve Tunus'a Seyahatleri Askiya Aldi

Çekya Saglik Bakanligi, Covid-19’un mutasyonlari nedeni ile acil veya önceden bildirilen seyahatler disinda persembe gününden itibaren Rusya’ya ve önümüzdeki haftadan itibaren ise Tunus’a seyahatleri askiya aldi.



Çekya, Covid-19’un mutasyonlarinin yayilmasini engellemek amaciyla Rusya ve Tunus’a seyahat kisitlamasi getirdi. Çekya Saglik Bakanligi, acil veya önceden bildirilen seyahatler disinda persembe gününden itibaren Rusya’ya ve önümüzdeki haftadan itibaren ise Tunus’a seyahatlerin durduruldugunu aktararak, Rusya ve Tunus’un Temmuz ayi sonuna kadar korona virüs enfeksiyonu açisindan asiri risk altindaki ülkeler arasinda yer alacagini ifade etti.

Alinan kararin 31 Temmuz’da yeniden gözden geçirilecegi bildirildi.



Söz konusu ülkelere uygulanacak olan seyahat yasagindan ise, sadece bu ülkelerin vatandaslari ile ertelenemeyecek ve Çekya Disisleri Bakanligina önceden bildirilmis seyahatler muaf tutulacak.

Rusya ve Tunus’da vakalar artiyor

Çekya Saglik Bakanligi, Rusya’da özellikle Covid-19’un Hindistan’da ortaya çikan Delta mutasyonunun yayilmasi nedeniyle Haziran ayinda enfekte sayisindaki artista önemli bir hizlanma kaydedildigini belirtti.

Bakanlik, Tunus’ta ise vaka sayisinin mayis ayindan bu yana istikrarli bir sekilde arttigini ve son haftalarda testlerin pozitif çikma oraninin yüzde 30’a ulastigini ifade etti.



Misir’a da seyahat yasagi gelebilir

Çekya’da hükümet, persembe günü yapilacak olaganüstü toplantida Misir’i asiri enfeksiyon riski tasiyan ülkeler listesine dahil edip etmeyecegine karar verecek. Misir ayni zamanda Çek turistlerin de favori destinasyonlarindan birisi konumunda bulunuyor.

Seyahat acentesi Invia’nin Sözcüsü Andrey Reznickova, bu kararlarin turizmcileri zorda birakacagini belirterek, çok sayida müsterinin temmuz ayi için Tunus’a tur satin aldigini aktardi. Reznickova, kararin ardindan yolculara ya destinasyon degisikligi ya da para iadesi önereceklerini açikladi.

Kaynak: İHA