Baskan Bilgin Vatandaslarla Bir Araya Geldi

Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin “Bizim Makamimiz Mahallelerimiz” sloganiyla esnaf ve vatandaslarla bir araya geliyor. Baskan Bilgin bu kapsamda Mahalle Meclisi Toplantilari’nin 3’üncüsünü Yenisehir, Kizilirmak, Üçlerbey ve Yahyabey Mahalle sakinlerinin katilimiyla gerçeklestirdi. Baskan Hilmi Bilgin, terminal çevre düzenlemesi, Aksunun ilave etaplari ve Recep Tayyip Erdogan Bulvari projesinde gelinen son asamayi anlatarak mahalle sakinlerinin sorunlarini ve taleplerini dinledi.

Baskan Bilgin Vatandaslarla Bir Araya Geldi
“58 milyon liralik sosyal desteklerde bulunduk’’

Baskan Hilmi Bilgin, sosyal belediyeciligin öneminin daha iyi anlasildigi Pandemi süresi boyunca 58 milyon TL degerinde destek paketi ortaya konuldugunu belirterek, “26 ayin 14 ayini Pandemi sartlarinda geçirdik. Bu kapsamda sosyal belediyecilige agirlik verdik. Sosyal belediyecilikte neyi kast ediyoruz; zor bir süreçten geçiyoruz, devletimiz karar aldi, genelge yayinladi ‘toplum sagligimiz önceligimiz’ dedi.

Bu kapsamda esnafimiz is yerini kapatti, yaninda çalisanlar isine gidemez oldu. Egitimi uzaktan yapmak zorunda kaldik. Egitimde farkli ihtiyaçlar dogdu. Biz de bu dönemde sosyal belediyecilige öncelik verdik ve yapmis oldugumuz bütçe çalismalarinda önceligimizi sosyal belediyecilige verdik. 2020 yili içerisinde çesitli kalemlerden 58 milyon liralik sosyal desteklerde bulunduk. Esnafimiza üç seferde 2020 yili Nisan ayinda, 2021 yili Ocak ayinda ve 2021 yili Mayis ayinda üç kapatmada da toplamda 1000 TL, 1500 TL ve 1000 TL olmak üzere esnafimiza 3500 TL nakdi destekte bulunduk. Bunu da Türkiye’de ilk yapan belediyelerden biriyiz’’ dedi.

“Projelerimizi de bir bir hayata geçiriyoruz’’

Belediye Baskani Hilmi Bilgin, “Projelerimizi de bir bir hayata geçiriyoruz. Kizilirmak projemizin en önemli ayagi olan Kizilirmak atik su kolektör hatti ihalesini yaptik. Yaklasik 10 milyon Euro degerinde. Insallah seneye Kasim ayinda alt yapi isi tamamlanmis olur. Bu bizim için çok çok önemliydi. Avrupa Birligi’nin destegiyle yapiyoruz, bu proje tamamlandigi zaman Kizilirmak’in kirlenmesinin önüne geçmis olacagiz. Kizilirmak Projesi sadece bu sehrin degil, Yenisehir’in, Yahyabey’in, Kizilirmak’in veya Üçlerbey Mahallelerinin degil, Sivas’in vizyon projesi. Bu projeyi o yüzden çok çok önemsiyoruz. Bu projeyi bir devlet projesi olarak görüyoruz. Sehrin gelecegine tesir edecek bir proje olarak görüyoruz. Kizilirmak’in iki tarafinda da proje uygulayacagimiz bir alan var ancak o alanin mülkiyet sahibi Sivas Belediyesi olarak biz degil hemserilerimizdir. Biz burada da 18 uygulayarak o bölgeyi kamulastirma yüküne girmeden mülkiyet sorunu çözülmüs bir projeyi hayata geçirmis olacagiz’’ seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan Mahalle Meclisi Toplantisi soru cevap bölümüyle son buldu.
Kaynak: İHA