Aydin'da Hakim Ve Savci Adaylari 'Kurgusal Durusma' Yapti

Aydin'da hakim ve savci adaylari, mesleki bilgilerini pratige dönüstürmek amaciyla kurgusal durusma gerçeklestirdi.

Adalet Bakanligi Personel Genel Müdürlügünce yürütülen "Hakim ve Savci Adaylarinin Staj Verimliliginin ve Etkinliginin Artirilmasi Projesi" kapsaminda hakim ve savci adaylari, Gençlik Merkezi Sehit Fethi Sekin Salonu'nda kurgusal durusma yapti.

Sanik, avukat, müsteki, hakim ve savci rollerini oynayan 11 aday, daha önce Yargitay tarafindan onanmis agir ceza dosyasini ele aldi.

Gazetecilere açiklama yapan projenin koordinatör hakimi Ali Riza Akgeyik, çalismanin, adaylarin hem mesleki hem de kisisel gelisimlerine yönelik staj verimliligini artirma amaciyla yapildigini söyledi.

Hakim ve savci adaylarinin meslege baslamadan önce kürsü heyecanlarini yenmeleri ve meslege donanimli bir sekilde hazir hale gelmeleri için kurgusal durusmalar tertiplediklerine dikkati çeken Akgeyik, sunlari kaydetti:

"Hakim ve savci adaylarimiz, bu kurgusal durusmalarda sadece hakim ve savci koltuguna oturmakla kalmiyor, müsteki, tanik ve sanik rollerini de canlandiriyor. Böylelikle agir ceza dosyalarinda hüküm kuruyorlar. Deneyimlerini, mesleki bilgilerini pratige aktarma imkani buluyorlar. En önemlisi kürsü heyecanlarini yenerek donanimli bir sekilde meslege basliyorlar."

Savci adayi Aygül Yavuz da göreve basladiklarinda bu sekildeki somut olaylar karsisinda neler yapacaklarini uygulamali olarak gördükleri için mutlu oldugunu söyledi.

Adaylardan Ömer Müsevitoglu ise özellikle tecrübe anlaminda projenin çok yararli oldugunu belirterek, "Atandigimiz yerde kürsüye çiktigimizda heyecanimizi yenmemiz adina bu çalismalarin çok faydali oldugunu düsünüyorum." dedi.

Kurgusal durusmayi Aydin Adalet Komisyonu Baskani Erhan Yildirim da izledi.

Kaynak: AA