Aydin'a Spor Yatirimi Yagacak

Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu Aydin Valisi Hüseyin Aksoy ve AK Partili Aydin Milletvekilleri, belediye baskanlari ve Aydin heyetini kabul etti. Kabulde, Aydin’a yapilacak birçok gençlik ve spor yatirimlariyla ilgili protokol imzalandi.

Aydin'a Spor Yatirimi Yagacak


Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu, Aydin Valisi Hüseyin Aksoy, TBMM KIT Komisyonu Baskani ve AK Parti Aydin Milletvekili Mustafa Savas, Milletvekilleri Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz, Riza Posaci, ilçe belediye baskanlari ve Aydin heyetini kabul etti. Kabulde, Aydin’a yapilacak birçok gençlik ve spor yatirimlariyla ilgili protokol imzalandi. Protokol imza töreninde konusan Bakan Kasapoglu, "Aydin’da 38 olan gençlik spor tesislerimizin sayisini 71’e çikardik. Bin 422 yatak kapasiteli 3 yurt sayimizi 14’e ve kapasitemizi 8 bin 778’e ulastirdik. Aydin’da gençlik merkezi yok iken; biz bugün 2 gençlik merkezimiz ile Aydinli gençlerimizin hizmetindeyiz. Insallah bugünkü protokolle beraber Aydin’a yeni merkezler de kazandiracagiz. Aydin’da 19 yil önce 5 bin 236 olan lisansli sporcularimizin sayisi bugün 110 bin 553’tür. Aydin’in sportif, enerjik gençlerine, çocuklarina ve çocuklarimizi sporla bulusturan ailelerimize bütün kalbimle tesekkür ederim. Bu teveccüh bize ilham veriyor, daha iyisini yapmak adina gücümüze güç katiyor. Bugün ise Aydin’a ve 17 ilçesine müjdeler vermek için buradayiz. Efeler Diyari’na ve 17 ilçesine yari olimpik yüzme havuzlari, gençlik merkezleri, spor salonlari, futbol-basketbol-voleybol sahalari, tenis kortu, 150 basket potasi, yürüyüs yolu gibi birbirinden kiymetli eseri barindiran bir protokol imzaliyoruz. Hayirli ugurlu, bereketli olsun" dedi.



"2021 yili Aydin’in yatirim yili olacak"

Bu yilin Aydin için yatirim yili olacagini kaydeden TBMM KIT Komisyonu Baskani, AK Parti Aydin Milletvekili Mustafa Savas, “Senenin basinda 2021 yilinin Aydinimizda yatirim yili olacagini söylemistik. Hamdolsun yatirimlarimizin müjdelerini bir bir vermeye devam ediyoruz. Yatirimlarimiza farkli alanlarda da yenilerini ekleyecek çalismalarimizi, milletvekillerimiz, yerel yönetimlerimiz ve il baskanimizla koordinasyon halinde sürdürüyoruz. Aydinimizi hak ettigi yere çikarmanin gayreti içerisindeyiz” diye konustu.



Gençlere yatirimin en basta gelen önceliklerinden oldugunu ifade eden Savas, “Gençlerimiz için attigimiz her adim bizi ayri heyecanlandiriyor. Elimizden gelen her seyin fazlasini yapmak için çabalarimiz sürecek. Gençlik ve spor yatirimlarimizi bu istek ve heyecanla sekillendiriyoruz. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde, kuruldugumuz ilk günden bugünlere siyasette, gençligin ruhunu ve dinamizmini yasatmayi siar edindik. Gençlerimizin azim ve kararliligiyla ülkemizin gelecegini birlikte insa ettik; etmeye devam ediyoruz. Biliyoruz ki gençlerimiz aydinlik yarinlarimizin umut mesalelerini tasiyorlar. Biz, bu inançla yola çiktik. Gençlerimize yapilan destekleri de her daim bir kat daha yukari çikaracak, onlarla birlikte daha güçlü bir Türkiye hedefimize ulasacagiz. Gençlerimizin gözündeki isiga ve umuda sahit olmak kadar, o umut ve isigi artirmaya vesile olmak da bizlere gurur veriyor" ifadelerini kullandi.

Gençlik ve spor yatirimi kapsaminda yapilacak yatirimlarin protokolü ile Aydin’da yeni bir dönem baslayacaginin altini çizen Savas, bu yatirimlarin kadinlar ve çocuklarin spora erisimi için de önemli bir atilim ve spor kültürünün Aydin’da yerlesmesi için bir dönüm noktasi olacagini sözlerine ekledi.

Öte yandan bu yatirimlarla birlikte Aydin’dan nice sampiyonlarin çikacagina da ümit ettigini belirten Savas sunlari söyledi; “Türkiye sampiyonu, Avrupa sampiyonu ve hatta dünya sampiyonu olacak gençlerimiz var. Bu gençlerimiz için bugün tarihi bir gün. Aydin’in ulusal ve uluslararasi spor müsabakalarina ev sahipligi yapmasi için girisimlerinin devam edecegiz. Bu sehrin tanitimi açisindan da büyük öneme sahip. Gennçlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde, Aydinimiz için, ülkemiz için çalismaya devam edecegiz.”
Kaynak: İHA