Yildirim Açiklamasi 'Yilin Ilk Yarisinda Pandemiye Ragmen Üretimimiz Artti'

Yilbor Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yildirim, 2021 yilinin ilk yarisinda pandemi sartlarina ragmen üretim rakamlarinin bir önceki yilin ayni dönemine göre artis gösterdigini ifade ederek, “Üretim, istihdam ve ihracat üçgenindeki hizli yükselisimizi sürdürüyoruz” dedi.

Yildirim Açiklamasi 'Yilin Ilk Yarisinda Pandemiye Ragmen Üretimimiz Artti'
İçel-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi içerisinde 2008 yilinda faaliyete geçen, 150 çalisaniyla 65 bin metrekarelik alanda faaliyetlerini sürdüren Yilbor Boru’nun Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yildirim, üretim ve hedeflerine iliskin açiklama yapti. Yildirim, “2019 yilina baktigimizda ihracat satislari, toplam satislarda yüzde 40’lik bir paya sahipken, 2020 yilinda bu pay yüzde 60 civarina ulasmistir. 2021 yilinin ilk yarisinda da ihracattaki artisimizi sürdürüyoruz. Öncelikli ihracat hedefimiz 2023 yilinda 50 ülkeye ihracat gerçeklestirmek ve 81 ilde bayi agimizin olusmasi. Yillik 60 bin ton üretim kapasitesine sahibiz. Üretim hacmimiz her geçen gün artis gösteriyor. Su an bulundugumuz alana ilave olarak yeni yatirimlar düsünüyoruz. Bunun için de İçel’deki sanayi alanlarinin çogalmasi en büyük arzumuz. Yeni tesislerimiz ile birlikte hem istihdam hem üretim hem de ihracat rakamlarimizi yukariya çekmek istiyoruz” diye konustu.



“İçel’e ilgi büyük”

İçel sanayisinin her geçen gün daha hizli bir büyüme ivmesi yakaladigini da belirten Yildirim, “İçel olarak çok ciddi bir atilim içerisindeyiz. Basta Gaziantep olmak üzere, limani olmayan illerden kentimize çok ciddi bir talep gözlemleniyor. İçel’in bu hizli yükselisine topyekun ayak uydurmamiz lazim. Sivil toplum örgütleri, odalari, OSB’leri, kamu kurum ve kuruluslari ile İçel isbirligi içerisinde olmali. Halen yapimi devam eden birçok projemiz bulunuyor. Bunlarin tamamlanmasi ile birlikte İçel bambaska bir görünüme ve vizyona sahip olacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA