Pentagon'dan ABD'nin Irak-Suriye Sinirindaki Hava Saldirisiyla Ilgili Açiklama

ABD askeri güçlerinin, Baskan Joe Biden'in talimatiyla Irak-Suriye sinir bölgesinde Iran destekli milis gruplarinin kullandigi tesislere hava saldirisi düzenledigi bildirildi.

Pentagon'dan yapilan yazili açiklamada, gece yarisi gerçeklesen saldiriyla ilgili, "Irak'taki ABD personeline ve tesislerine yönelik insansiz hava araci (IHA) saldirilarinda bulunan Iran destekli milislerin Irak-Suriye sinir bölgesindeki tesisleri hedef alindi." ifadesine yer verildi.

Saldirinin ABD personelini korumak için II. Madde yetkisi uyarinca gerçeklestirildigi belirtilen açiklamada, "Bu aksamki hava saldirilarindan da anlasilacagi gibi, Baskan Biden ABD personelini korumak için her zaman harekete geçecegini açikça belirtmistir." ifadesi kullanildi.

Açiklamada, saldirilarda, Iran güçlerine ait Suriye'de iki ve Irak'ta bir noktada bulunan operasyon üslerinin ve silah depolama tesislerinin hedef alindigi vurgulandi.

ABD güçlerinin, Irak hükümetinin daveti üzerine DEAS'la mücadeleye yardimci olmak amaciyla bölgede bulunduguna dikkat çekilen açiklamada, kendilerine karsi yapilan saldirilara açik ve "net bir caydirici mesaj göndermek için" söz konusu hava saldirisinin gerçeklestirildigi kaydedildi.

Kaynak: AA