(ÖZEL) Köy Sakinleri Meydanda Kalan Trafodan Dertli

Afyonkarahisar’in Suhut ilçesine bagli Akyuva köyü sakinleri, köy meydaninda bulunan elektrik trafosunun güvenlik gerekçesi ve görüntü kirliligi nedeniyle baska bir yere nakledilmesini istiyor.

(ÖZEL) Köy Sakinleri Meydanda Kalan Trafodan Dertli
Akyuva köyü sakinleri meydandaki elektrik trafosu yüzünden agaçlarin kesildigini ve çocuklarin trafoya tirmanarak oyun oynamalarinin bir kazaya sebep olmasindan endise duyduklarini anlattilar. Trafonun baska bir yere nakledilmesi isteyen köy sakinleri, meydandaki çinar agaçlarinin her yil uzayan dallarinin, elektrik trafosu tellerine temas etmesi yüzünden kesildigini, bunun da manzaranin bozulmasina sebep oldugunu belirterek yetkililerden çözüm bulmasini bekliyor.

“Çocuklarimizi köy meydanina gönderirken korkuyoruz”

Köy sakinlerinden Mevlüt Çakmak, meydandaki agaçlarin gölgesinden trafo nedeniyle yararlanamadiklarini kaydederek, çocuklara da elektrik çarpmasindan korktuklarini ifade etti.

Çakmak, trafonun özellikle yagisli günlerde daha tehlikeli oldugunu öne sürdü.

Bir diger köy sakini Talip Kaplan ise, köylerini çok sevdiklerini, ancak trafonun görüntü kirliligi olusturdugunu dile getirerek, “Burada yillardir agaçlarimiz var. Agaçlarimiz tellerin arasinda kaldigi için elektrik çarpma tehlikesi var. Çocuklarimizi köy meydanina gönderirken korkuyoruz. Bu trafonun buradan kalkmasini, ya da tellerin güvence altina alinmasini istiyoruz. Burada çocuklarimiz oynuyorlar tabii ki elektrik çarpmasi ile karsilasmadik bugüne kadar, ama bir kaza yasandiktan sonra bir anlami kalmaz ki" dedi.

Kaynak: İHA