OYAK'in Toplam Varliklari 157 Milyar Liraya Ulasti

2020'de 4,3 milyar dolarlik ihracat yapan OYAK'in konsolide hasilati 73 milyar lira olarak gerçeklesti.

OYAK, 2020 sonu itibariyla konsolide hasilatini 73 milyar liraya, toplam varliklarini ise 157 milyar liraya ulastirdi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Türkiye'nin en büyük mesleki emeklilik fonu OYAK, 61. Olagan Genel Kurulunu gerçeklestirdi.

Toplantida verilen bilgilere göre, OYAK, 2020 yili nemasini yüzde 27,2 olarak açikladi. Sirketin nema orani, daha önceki yillarda oldugu gibi 2020'de de enflasyonun üzerinde (12,6 puan) gerçeklesti.

Geçen yil sonu itibariyla OYAK'in konsolide hasilati 73 milyar liraya, toplam varliklari da 157 milyar liraya ulasti.

OYAK, 4,3 milyar dolarlik ihracatiyla toplam ihracatin yüzde 2,5'ini tek basina gerçeklestirdi. Türkiye ekonomisine gerek disa bagimlilik gerekse cari açigin azaltilmasina yönelik katki saglayan OYAK, grup sirketleriyle birlikte 2020 yilinda 15 milyar TL vergi ödedi.

Sirket, son yillarda yaptigi uzun vadeli planlara dayanan stratejik hamlelerle grup sirketlerinin karliliklarini ve piyasa degerlerini artirdi. OYAK, tüm bunlari yapilandirilmis organizasyon, profesyonel ekipler, mevcut sirketlerinin verimlilik ve altyapi yatirimlari, yeni yatirim ve satin almalar, sirket birlesmeleri ve halka arzlarla gerçeklestirdi.

OYAK, Kovid-19 sürecinin etkisiyle ekonominin tüm dünyada belirsizlik içinde oldugu bir dönemde dahi büyümesini sürdürerek 2020'de gösterdigi basariyi gelecek yillara da tasimak için stratejik hamlelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

- Üye rezervleri titizlikle degerlendiriliyor

Son 5 yilda gerçeklesen 26,5 ortalama nemanin sürdürülebilir basarisi OYAK'in varligi içerisindeki satin alma, satis, birlesme ve halka arz gibi tüm yatirim kararlari temsilciler kurulu ve genel kurul kararlari dogrultusunda olusturulan politika ve esaslar çerçevesinde gerçeklesiyor.

Kararlar, mevzuata uygun sekilde icra ediliyor, ön degerlendirmeler detayli incelemeler ve teknik çalismalar genel müdürlük tarafindan uluslararasi degerleme ve denetim kriterleri gözetilerek, uluslararasi danismanlik, derecelendirme ve degerleme firmalarina yaptirilarak, tüm kararlar yönetim kurulunda oy birligiyle aliniyor.

Herhangi bir muafiyete sahip olmayan OYAK'in grup sirketleri, faaliyet gösterdikleri alanlara göre, Sermaye Piyasasi Kurulu, Bankacilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Rekabet Kurumu, Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu ve Vergi Denetim Kurulu olmak üzere ilgili tüm kamu otoriteleri tarafindan denetleniyor.

Üye rezervlerini güvenli bir sekilde degerlendirmek için döngüsel olmayan operasyonel karliligi yüksek, salgin gibi krizlerde dahi stabil büyümesini sürdüren, son tüketiciye ulasilabilen perakende sektörlerinde faaliyet gösterilmesi gerekliligini gören OYAK, Total, M Oil, Milangaz, Tamek ve Sagra'nin hisse ve varlik devirlerini gerçeklestirdi.

Total, M Oil, Milangaz markalarinin faaliyet gösterdigi 1.000'i askin istasyonda ve perakende satis noktalarini ziyaret eden günlük ortalama 145 binden fazla araca ve dengi tüketiciye teknoloji, finansal hizmetler, mobiliteye dayali yeni trendleri deneyimleyebilecekleri yasam alanlari sunuyor.

OYAK, böylece 240 milyar TL pazar hacmine sahip akaryakit sektöründe, 122 milyar lira büyüklügünde ve hiz kesmeyen büyümesiyle gida sektöründe de faaliyet göstermeye basladi.

Kaynak: AA