Kepezli Çocuklar Fideleri Toprakla Bulusturdu

Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, Antalya Orman Çiftligi’nde Mimar Sinan Ilkokulu, Ibrahim Doganer Ilkokulu ve Prof. Ihsan Koz Ilkokulu ögrencileriyle karpuz, kavun, domates, biber ve patlican fidesi dikti.

Kepezli Çocuklar Fideleri Toprakla Bulusturdu
Kepez Belediyesi’nin, atil halde iken tarim arazine kazandirdigi 200 dönümlük Antalya Orman Çiftligi’nde karpuz, kavun, domates, biber ve patlican fidesi dikimi devam ediyor. Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü’nün ilçenin tüm çocuklarini davet ettigi ‘Fide Dikimi’ etkinligi ile her gün onlarca çocuk karpuz, kavun, domates, biber ve patlican fidelerini toprakla bulusturuyor. Geçtigimiz günlerde Yedi Kuyular Ilkokulu ve Ali Riza Altintas Ortaokulu ögrencilerinin fide dikim etkinliginin ardindan Antalya Orman Çiftligi, Mimar Sinan Ilkokulu, Ibrahim Doganer Ilkokulu ve Prof. Ihsan Koz Ilkokulu ögrencilerini agirladi. Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü ve Kepez Milli Egitim Ilçe Müdürü Hudai Vural da, ögrencilerin fide dikimi heyecanina ortak oldu. Baskan Tütüncü, fide dikim etkinligine 3. Sinif ögrencisi kizi Zeynep Hatice ve esi Dr. Ayse Tütüncü ile birlikte katildi.

Etkinlige katilimlarindan dolayi ögrencilere tesekkür eden Baskan Tütüncü, “Hem fideleri toprakla bulusturalim, tarimla ilgili farkli ve güzel bir günü birlikte yasayalim, hem de doganin içinde böylesi güzel bir ani çok sevdigimiz çocuklarimizla paylasalim istedik.” dedi.



Antalya Orman Çiftligi’nde hasat festivali

Dikilen fidelerin kisa bir sürede büyüyerek meyve verecegini ve hasadi da yine Kepez’in çocuklariyla yapacaklarini belirten Tütüncü, “Okullar açilmadan önce güzel bir hasat festivaliyle yine sizlerle Antalya Orman Çiftligi’nde olacagiz. Tarim çok önemli, topraga bakmak çok önemli, topraga emek vermek çok önemli. Iste bugün, burada bunlari ögrenecegiz. Burada sizinde güzel bir bahçeniz olacak. Öncelikle fideleri toprakla bulusturacagiz. Ardindan güzel bir piknik yapacagiz. Hepinizi çok seviyorum. “diye konustu.

Ögrencilerin fide dikim etkinligine katilan Kepez Ilçe Milli Egitim Müdürü Hüdai Vural da, Antalya Orman Çiftligi’ndeki bu etkinligin çocuklarin hafizasinda kalici bir ani oldugunu söyledi.

Uzun bir pandemi sürecinin ardindan çocuklarin dogayla bulusmasinin, piknik yapmasinin ve ardindan da fidan dikmelerinin harika bir etkinlik oldugunu belirten Milli Egitim Ilçe Müdürü Vural, “Bu imkani bize taniyan, dogayla bulusturan, Antalya Orman Çiftligine davet eden Kepez Belediye Baskanimiz Hakan Tütüncü’ye çok tesekkür ederiz. Kepez’de Milli egitimin en büyük destekçisi Hakan Baskanimiz ve ekibidir. Kurumlarimizi ayaga kaldiran, kurumlarimizin bakim ve onarimindan temizligine, ihtiyaç olan her konuda, ögrencilerimizin ihtiyaçlarindan sosyallesmesine kadar, sosyal etkinliklerimizin en büyük destekçisidir. Bu güzel etkinliklerden bir tanesini daha Antalya Orman Çiftligi’nde yasiyoruz.” dedi.



Tütüncü, kizinin ismini yazdi

Konusmalarin ardindan Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, karpuz, kavun, domates, biber ve patlican fidelerini ögrencilerle birlikte dikti. Kizi Zeynep Hatice ve esi Dr. Ayse Tütüncü ile de fidanlari toprakla bulusturan Baskan Hakan Tütüncü, kizinin ismini de fidan dikenler listesine yazdi. Antalya Orman Çiftligi’ndeki, fidan dikiminin ardindan çocuklar dogada piknik yaptilar ve canli müzik esliginde gönüllerince eglenme firsati buldular.
Kaynak: İHA