Istanbul'un Dogal Köy Pazari Beykoz'da Kapilarini Açti

Istanbul’un dogal tarim bahçelerine ev sahipligi yapan Beykoz’da köy ürünlerinin aracisiz, taze ve güvenilir olarak satisa sunulacagi “Beykoz Köy Pazari” kapilarini açti. Ayrica Beykozlu kadinlarin BEYSEM kurslarinda aldiklari egitim sonrasinda emek vererek ürettigi ürünler de köy pazarinda raflarda yer aliyor.

Beykoz Belediyesi’nin ilçede tarimi tesvik etmek, yerel ürünlerle ekonomik kalkinma ve canlanmayi saglamak amaciyla hazirladigi köy pazarinda, ilçede yetistirilen birbirinden taze dogal ve saglikli ürünler tüketicilerle bulusuyor. Beykoz’a ekonomik hareketlilik getirmesi beklenen köy pazarinda ilçedeki çiftçilerin alin teriyle yetisen sebze ve meyvelerin yani sira bal, mevsime göre kestane, ceviz, ihlamur, karpuz gibi markali ürünler de tezgâhlarda yerini alacak.

Ayrica Beykozlu kadinlarin BEYSEM kurslarinda gördükleri egitim dogrultusunda el emekleriyle ürettikleri ürünler de köy pazarinda BEYSEM standinda yer aliyor.

Köy pazarinda konusan Beykoz Belediyesi Tarimsal Hizmetler Müdürü Sadettin Çakir, "Öncelikle bu pazara gelen her ürünü biz sahada kontrol ediyoruz. Kontrol ettikten sonra Beykoz Belediyemizin kendi kasalarina bu ürünleri yerlestiriyoruz. Daha sonra bu kasalari kilitliyor mühendis arkadaslarimiz. Sabahleyin pazara geldiginde burada kontrol ediliyor. Bizim aksamdan ambalajladigimiz ürün ise pazara giris yapiyor. Beykoz’un üreticisinin disinda hiçbir üreticinin bu pazarda yer almamasini sagliyoruz. Stantlarimizdaki tüm ürünler bizim kontrolümüzden geçiyor. Ilaçlama periyodunu dahi biz kendimiz söylüyoruz. Gerekirse ilaç attirmiyoruz daha dogal çözümler üretiyoruz." diye konustu.



Karekodlu standlar

Stantlarda karekodlar bulunan bu pazarda tüketiciler, bu karekodlar sayesinde aldiklari ürünün nerde üretildigi, nasil üretildigi, nasil geldigi hakkinda tüm bilgilere erisebiliyor.

Beykoz Belediyesi Tarimsal Hizmetler Müdürü Sadettin Çakir; Bu karekodlar sayesinde diyoruz ki, "biz kontrol ediyoruz, sahada, her yerinde variz ve siz bunu gönül rahatligiyla kullanabilirsiniz". Amacimiz da su, saglikli toprak saglikli tohum saglikli ürün ve saglikli insan felsefesiyle devam ediyoruz" dedi.

Beykoz Köy Pazari’nin dogal, taze ve denetimli ürünleriyle kisa sürede saglikli ve dogal gidaya önem veren tüketicilerin gözdesi olmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA