Inönü Üniversitesi'ne Hayirsever Is Adamindan Okul Destegi

Malatyali hayirsever is insani Mustafa Fuat Kaplan tarafindan, Inönü Üniversitesi kampüs alanina yaptirilacak olan Okul Öncesi Egitim ve Kültür Merkezi’nin temeli düzenlenen tören ile atildi.

Inönü Üniversitesi'ne Hayirsever Is Adamindan Okul Destegi
Inönü Üniversitesi Kampüsü içerisine hayirsever isadami tarafindan yapilacak olan Okul Öncesi Egitim ve Kültür Merkezi’nin temeli atildi. Törende ilk olarak söz alan Inönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kizilay, 5 yil içerisinde hayirseverler tarafindan üniversitelerine 40 yillik dönemden daha fazla bina yapildigini belirterek, “Hemserilerimiz Malatya’miza yatirim yaptilar, bizleri onure ettiler. Bu merkezimiz iki yönden çok önemli. Birincisi, hemserimiz tarafindan yaptiriliyor, bu basli baslina çok kiymetli. Ikincisi de okul öncesi egitimde kres ve anaokulunu içerecek orijinal bir proje. Buradaki projemiz, sehrimize ve ülkemize örnek bir proje. Bu projenin devaminda egitim nasil olacak. Egitim için de, Çocuk Gelisim Bölümü Baskanliginda bir ekip olusturduk. Ekibimiz müfredat çalismasi yapiyor, insallah binamiz bitince, öncelikle üniversitenizin 6 bin 200 çalisaninin kendi evlatlarina sonra da sehrimizin bütün evlatlarina hizmet edecek bir okul olacak” dedi.

Projeyi hayata geçirecek olan hayirsever is adami Mustafa Fuat Kaplan ise, “Gelecegimizin teminati olan çocuklarimizin egitim ve ögretimlerinin en iyi sekilde gerçeklestirilmesi önemli görevlerimizden biridir. Egitme baslama yasinin okuma yazma ile basladigini düsünmek büyük bir yanilgidir. Okul öncesi egitim 0-6 yas grubu çocuklarimizin temel bilgi ve becerilerinin egitilmesine yardimci olan onlara sosyal beceriler, özgüven, karar verme, sorun çözme yetenegini kazandiran çok önemli bir dönemdir” ifadelerine yer verdi.

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan ise, konusmasinda en önemli yatirimin insana yapilan yatirim oldugunu dile getirerek, “Her sey ayrintida gizlidir. Bazen bir çiviyi önemsemezsiniz. Ama bir çivi bir nal, bir nal bir at, bir yigit, bir yigit de bir ülke kurtarir. Buradaki çocuklarimiz yetistiklerinde basta kendilerine, ailelerine, yasadiklari topluma ve milletlerine ve insanliga hayirli bireyler olur temennisinde bulunuyoruz. Hayirsever Isadamlarimizin egitim ve diger hayir islerinde elerini tasin altina koymalari bizleri ziyadesiyle memnun ediyor” seklinde konustu.

Törende son olarak söz alan Malatya Valisi Aydin Barus’ta, “Bir insan için hayattaki en büyük erdemlerden birisi kazandigini paylasmaktir. Bu erdemi gösterebilen insanlara ne mutlu, bu hayatta iyi bir eslege sahip olabilirsiniz, çok ciddi paralar kazanabilirsiniz. Ama bu kazandiginizi baskalariyla paylasmadiginiz zaman bu dünyadan göçüp gider ve unutulursunuz. Bu erdemi gösteren insanlar gelecek nesiller tarafindan da hatirlanmaya devam ederler. Iste bugün bunun çok güzel bir örnegini yasiyoruz. Mustafa Fuat Beyin sehrimiz için çocuklarimiz için ve özellikle gelecegimize yön verecek nesillerimizin yetistirilmesi için çok önemli olan egitim konusunda ilimize ve üniversitemize önemli bir hayri kazandirmanin mutlulugunu hep birlikte yasiyoruz. Kendilerini ve ailesini yürekten tebrik ediyorum. Çünkü bu hayirlar tek basina yapilmaz, karar verirken de tek basiniza karar veremezsiniz, ailenizle paylasmaniz lazim. Böyle bir aileye de sahip olmak büyük bir mutluluktur” diye konustu.

Konusmalarin ardindan protokol tarafindan temel atma töreni gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA