Deneyap Teknoloji Atölyeleri Ögrenci Seçme Sinavi Basvurulari Basladi

Sinav, 223 Agustos tarihleri arasinda 27 ilde belirlenecek merkezlerde seanslar halinde yapilacak.

30 ilde ögrencilerine teknoloji egitimleri veren Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nin Ögrenci Seçme Sinavi'na basvurular basladi.

Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi açiklamasina göre, Deneyap Teknoloji Atölyeleri, 3. fazda 27 ilde daha açiliyor. Ögrenciler, e-sinav ve uygulama sinavi olmak üzere iki asamayi basariyla tamamladiktan sonra Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde egitim almaya hak kazanabilecek. Yeni açilacak atölyeler için ilk asama olan e-sinav basvurulari basladi.

Basvuru alinacak illerde ögrenim gören 2020-2021 egitim-ögretim yilinda 4. 5. 8. lise hazirlik sinifi ve 9. sinifta okuyan ögrencileri, e-sinava basvuru yapabilecek. Basvuru alinacak iller arasinda Ankara, Aksaray, Aydin, Balikesir, Batman, Bingöl, Bursa, Denizli, Diyarbakir, Erzincan, Giresun, Hatay, Istanbul, Karaman, Kars, Kayseri, Kirikkale, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mardin, İçel, Ordu, Sivas, Sirnak, Tekirdag ve Van yer aliyor.

Adaylarin elektronik ortamda yapilacak olan sinava ön basvurularini "https://kys.turkiyeteknolojitakimi.org/" web sitesi üzerinden 4 Temmuz saat 23.59'a kadar tamamlamalari bekleniyor.

Ön basvurusu onaylanan adaylara sinav salonu ve sinav saatini seçme imkani sunulacak. Ön basvuru süreci tamamlandiktan sonra sinav yeri ve seans seçimi 11 Temmuz'a kadar yapilabilecek.

Ön basvurusunu tamamladiktan sonra sinav salonu ve sinav saatini seçen adaylarin basvuru asamasi tamamlanmis olacak. Adaylarin basvuru sürecini KYS (Kurumsal Yönetim Sistemi) "https://kys.turkiyeteknolojitakimi.org/" üzerinden takip etmeleri gerekiyor.

Sinav, 2-23 Agustos tarihleri arasinda 27 ilde belirlenecek merkezlerde seanslar halinde gerçeklesecek. Sinavla ilgili detayli bilgiye "https://www.deneyapturkiye.org/haber-DENEYAP-Teknoloji-Atolyeleri-Ogrenci-Secme-Sinavi-Basvurulari-Basladi-57.html" adresinden de ulasilabiliyor.
Kaynak: AA