Daricali Kadinlara Ücretsiz Hanimeli Pazari Müjdesi

Darica Belediyesi Belediye Baskani Muzaffer Biyik, kapali pazar alanini hafta sonu kadinlara tahsis edecegini ve Hanimeli Pazari’nda ücret ödemeden ürünlerini satabileceklerini söyledi.

Daricali Kadinlara Ücretsiz Hanimeli Pazari Müjdesi
Darica Belediyesi Kütüphane Müdürlügü bünyesinde gerçeklestirilen ve bu yil ‘Benim Elimden Senin Gözünden’ temasi ile Giyim, El Sanatlari Sergisi’nin açilisi, Darica Sahili’nde gerçeklestirildi.

Sergi açilisina Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, ve esi Havva Biyik ile birlikte Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Oguz, Darica Halk Egitim Merkezi Müdürü Süleyman Özdag, kurs ögreticileri ve kurs ögrencileri katildi.

Darica Belediyesi folklor ekibinin gösterisinin ardindan törende söz alan Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, “Kurslarimizi açtik, egitimlerimizi verdik. Sirada ücretiz satislar var. Sizlere bir müjdem var; Kapali pazar yerimizin ihalesini yaptik. En geç 3-4 ay içerisinde Darica Merkez’deki kapali Pazar yerini cumartesi-pazar günleri hanimlara teslim edecegiz. Kapali pazarimiza ‘Hanimeli Pazari’ kuracagiz. Darica’mizin kadinlari 1 TL isgaliye ücreti ödemeden burada el emeklerinin satisini yapacak ve aile ekonomilerine katkida bulunacaklar” dedi.

Konusmalarin ardindan serginin açilis kurdelesi kesilirken Baskan Muzaffer Biyik, esi ve davetlilerle birlikte stantlari gezerek el emegi göz nuru eserleri incelediler. Yaklasik 3 bin kursiyerin egitim gördügü KIGEM’de kursiylerlerin yaklasik 8 aylik çalismalari sonucu ortaya çikan eserler oldukça begeni topladi. Protokol bütün stantlari tek tek gezerek kursiyerlerle sohbet edip hatira fotografi çektirdi. KIGEM yilsonu sergisi Darica sahilinde 1 hafta boyunca ziyaret edilebilecek.
Kaynak: İHA