Baskan Aktas, Kestel'e Yapilacak Aktarma Istasyonuyla Ilgili Net Konustu Açiklamasi

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Kestel’e yapilacak olan Kati Atik Aktarma Istasyonu ile ilgili net konustu. Yere tek bir çöp daha degmeyecegini dile getiren Baskan Aktas, “Siyaset yapmayacagiz, bu memleketin menfaati ne gerektiriyorsa onu yapacagiz” dedi.

Baskan Aktas, Kestel'e Yapilacak Aktarma Istasyonuyla Ilgili Net Konustu Açiklamasi
Bursa’yi daha saglikli ve yasanilabilir bir yer hâline getirmek maksadiyla çevre yatirimlarini ön plânda tutan Büyüksehir Belediyesi, mesken atiklarinin bertarafi için yeni bir projeyi daha devreye aliyor. Trafik, mâliyet ve çevre olarak son derece önemli olan ve ilgili mevzuat hükümleri dogrultusunda aktarma istasyonu yapmak, isletmek ve aktarma istasyonundan atiklarin tasinmasi görevi Büyüksehir Belediyelerine ait. Her gün yaklasik 3 bin ton mesken atiginin düzenli depolama sahalarina tasinmasi maksadiyla farkli bölgelere aktarma istasyonlari yapan Büyüksehir Belediyesi, Yildirim, Kestel ve Gürsu ilçelerinin atiklarinin ekonomik ve trafik olarak en uygun sekilde tasinmasi için Kestel ilçesine de aktarma istasyonu yapacak. Bölgede 13 farkli alanda inceleme yapilirken, aktarma istasyonunun Erdogan Mahallesi’ne yapilmasi plânlandi. Buraya yapilacak tesisle, Yildirim, Kestel ve Gürsu ilçelerinde olusan günlük yaklasik 750 ton atik, küçük araçlardan büyük araçlara transfer edilerek Dogu Bölgesi Entegre Kati Atik Geri Kazanim ve Bertaraf Tesisine tasinacak. Böylece hem trafik yükü azalacak hem de daha düsük karbon salinimi ile hava kirliligi azalacak.

Yere tek bir çöp degmeyecek

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin son meclis toplantisinda gündeme gelen konu ilgili olarak kafalarda olusan soru isaretlerine Baskan Alinur Aktas, net bir cevap verdi. Bölgede alternatif pek çok noktanin incelendigini dile getiren Baskan Aktas, “Kimse evinin önünde otobüs duragi olmasini, çöp konteyneri olmasini istemiyor. Ama uzakta olmasini da istemiyor. Nasil olacak bu is? Komsunun dükkâninin önünde olsun! Bütün alternatifler degerlendirildi. Çok net söylüyorum. Yere çöp degmeyecek. Bu bir aktarma istasyonu. Gemlik Belediyesi de kendisi yapti ve Orhangazi Belediyesi ile beraber kullaniyorlar. Kimsenin hayatina zarar verecek bir ortam içerisinde asla olunmayacak. Büyük isleri cesur insanlar yapar. Rahat olun, siyaset yapmayacagiz, bu memleketin menfaati ne gerektiriyorsa onu yapacagiz. Inegöl’deki düzenli depolama alanini nasil anlattiysak, ayni sekilde buradaki aktarma istasyonunu da öyle anlatacagiz. Bu memleketten her gün 3000 ton çöp çikiyor. Bunlari ekonomiye ve paraya dönüstürmek için elimizden gelen gayreti ortaya koyacagiz” dedi.

Kaynak: İHA