Minik Kuslarin Yeni Yuvasi Itfaiye Oldu

DÜZCE – Düzce’de bir parkta çocuklar tarafindan fark edilen yuvalarindan düsen 2 florya yavrusu, Itfaiye Müdürlügü ekipleri tarafindan bakima alindi. Florya kuslari, onlari elleri ile besleyen itfaiyecilerin maskotu oldu.

Minik Kuslarin Yeni Yuvasi Itfaiye Oldu
Düzce’de bir parkta yuvalarindan düsen florya kuslari, Düzce Belediyesi Itfaiye Müdürlügü’nün maskotu oldu. Düzce’de bir park içerisinde 2 tane florya kusu yavrusunun yuvadan düstügü ihbarini alan itfaiye ekipleri bölgeye giderek yavru kuslari koruma altina aldi. Yavru kuslari itfaiyeye getiren ekipler, florya kuslari için özel alan olusturdu. Siringa ile su, tahta karistiricilar ile yemek yedirilen yavrular, tedavileri ve bakimlarinin tamamlanmasinin ardindan dogaya salinacak.

Florya kuslarini elleriyle beslediklerini belirten Düzce Belediyesi Itfaiye Müdürü Mehmet Ali Kahraman, “Florya kuslari yaklasik 5 gündür bizde. Parkta bizim arkadaslarimiz bir agacin dibinde buluyorlar. Buraya getirdiklerinde küçüklerdi ama bu kuslarin dogal bir yasam ortami olmasi gerekiyor. Anneleri olmadigi için onlari isitacak bir sistem olmasi lazim. Arkadaslara tarif ettik. Düzenek hazirladilar, kendi elleri ile beslemek sarti ile su anda bizim bakimimiz altindalar. Sagliklari su anda gayet iyi durumda” seklinde konustu.



“Kuslari sahiplenmek isteyene verecegiz”

Itfaiye Müdürlügü’nde özel düzenek hazirlanan kuslarin bakimini yaptiktan sonra dogaya salacaklarini, fakat kuslari sahiplenmek isteyenlere de verebileceklerini belirten Kahraman, “Kuslari isteyen olursa sahiplendirecegiz. Ama kimse gelmezse biz büyüdükleri zaman artik uçmayi, kendi baslarina dogada yasamayi ögrendiklerinde dogal alanlarina birakacagiz” dedi.

Kaynak: İHA