Maganda Kursununun Isabet Ettigi Gencin Babasi Ve Site Sakinleri Konustu

Sakarya’nin Sapanca ilçesinde arkadaslariyla basketbol oynarken yorgun merminin isabet etmesi neticesinde yaralanan 15 yasindaki gencin babasi Emre Çikinoglu, “Silah sahibi olmasi gerekenler sadece güvenlik güçleri, artik gerçekten bir sagduyuya sahip olmamiz gerekiyor. 21’nci yüzyildayiz, insanlarin kendisine silahtan baska bir merak bulmasinin zamani geldi” dedi.

Maganda Kursununun Isabet Ettigi Gencin Babasi Ve Site Sakinleri Konustu
Olay, dün aksam saatlerinde Sapanca’nin Rüstempasa Mahallesi Prof. Dr. Mehmet Abuç Caddesi üzerinde bulunan bir sitenin basketbol sahasinda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 15 yasindaki Eren Çikinoglu, arkadaslariyla basketbol oynadigi esnada bir anda yere yigildi. Eren Çikinoglu’nun ensesinden kan aktigini gören arkadaslari ve site sakinleri durumu 112 Acil Yardim ekiplerine bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen saglik ekipleri tarafindan yapilan kontrollerde 15 yasindaki gencin ense bölgesinden yorgun mermi isabet ettigi belirlendi. Yapilan ilk müdahalesinin ardindan Sapanca Devlet Hastanesi’ne kaldirilan Çikinoglu daha sonra Sakarya Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne sevk edildi.

"Maganda kursunun isabet ettigi çocugun babasi ve site sakinleri konustu"

Maganda kursunuyla agir yaralanan gencin babasi ve site sakinleri bir araya gelerek yasanan olaya tepki gösterdi. Olayin yasandigi basketbol sahasinda bir araya gelen site sakinleri; dügün, sünnet ve benzeri etkinliklerde bölgede havaya silah sikildigini ve bu durumun önüne geçilmesi gerektigini ifade ettiler.

Yorgun mermiye hedef olan 15 yasindaki Eren’in babasi Emre Çikinoglu, “Kendisi basketbol sahasinda potanin altinda arkadaslariyla oynarken bir çiglik atarak yere yikiliyor. Mermi vücuduna giriyor ve akcigerlerini siyirarak, diyaframin üst kisminda duruyor. Diger oglum beni evden çagiriyor o esnada, baba kos Eren sahada nefes alamiyor diye. Hemen buraya geliyorum bende o esnada sag olsun komsularimiz ambulansi aramislar. Daha sonra beraber Sapanca Ilçe Hastanesine gidiyoruz. Oradaki röntgen sonucunda vücutta yorgun mermi oldugu fark ediliyor. Bizi hizlica Sakarya Egitim ve Arastirma Hastanesine ambulans ile sevk ettiler. Orada çekilen tomografi sonucunda durumunun ciddi oldugu anlasiliyor. Gece boyunca durumunun stabil hale gelebilmesi için doktorlar çaba gösterdiler. Ilk 8 saatin çok kritik oldugu söyleniyor ama hala 72 saat hastanede kalacak, daha henüz 24 saati tamamlamadi. Çok sükrü 12 saatin sonunda Gögüs Cerrahi doktor bey çikiyor ve bize iyi haberi veriyor. Durumunun kontrol altina alindigini, hayati tehlikesinin geçmis oldugunu söylüyor” dedi.



"Eline silah alip ates ederek neyi gösterisini yapmis oluyor"

Bugün kendi çocugunun basina gelen olayin sokakta yürüyen herhangi bir kisinin de basina gelebilecegine dikkat çeken Çikinoglu, “Çok kötü bir olayi sansli bir sekilde kapatiyoruz. Bu bugün benim çocugumun basina geldi ama bu sitede o anda bu sahada 20 tane daha çocuk oynuyordu, herhangi bir farkli kisinin de basina gelebilirdi. Ben merak ediyorum; eline silah alip havaya ates açip, 14 yasinda çocugu vuran kisi neyin gösterisini yapmis oluyor? Silah sikmak isteyen kisi bir dahaki sefere kendi ayagina saydirsin, benim oglumu veya baskasinin çocugunu vurmasin. Bu isi sagduyulu bir sekilde çözemeyecekse, kendini vurarak isaretlesin bizde kimin maganda oldugunu gerçekten net olarak görelim” diye konustu.



"Silah sahibi olmasi gerekenler sadece güvenlik güçleri"

Olayin hiçbir açiklamasi olmadigini ve sonuna kadar takipçisi olacaklarini ifade eden Emre Çikinoglu, “Polis ekipleri buraya gelerek taniklari dinledi ve notlarini aldi, merminin vücuda giris açisina bagli olarak geldigi yön ve mesafe kapsaminda incelemelerini baslattilar. Silah sahibi olmasi gerekenler sadece güvenlik güçleri, artik gerçekten bir sagduyuya sahip olmamiz gerekiyor. 21’nci yüzyildayiz, insanlarin kendisine silahtan baska bir merak bulmasinin zamani geldi. Masum insanin hayatina mal olacak bir hareketin hiçbir açiklamasi yok, biz site olarak bu konunun sonuna kadar takipçisi olacagiz. Bu bireysel bir olay degil, bizim ugrasimizda kisisel bir intikam degil. Bu ve benzer olaylarin hayatimizdan çikmasi için ne yapilmasi gerekiyorsa yapma arzusundayiz” seklinde konustu.



"Ne oldugunu anlayamadik yere düstü"

Basketbol sahasinda oynarken arkadasinin bir anda yere yigildigini aktaran Kaan Barut, “Burada arkadaslarimizla birlikte basketbol oynuyorduk. Ben potanin altindayken, kendisi potaya bakiyordu ve bir anda canim aciyor diye bagirmaya basladi.

Ne oldugunu anlayamadik, yere düstü. Yanina gittigimizde boynunda kan vardi. Daha sonra ilkyardim gerçeklestirerek ambulansi aradik. Ambulans geldi ve hastaneye götürülünce kursun oldugu ortaya çikti” seklinde konusurken diger bir arkadasi Emir Malkadi ise, “Daha kötüsü de olabilirdi, arkadasimiz ölebilirdi, her gece burada ates ediyorlar. Faillerin biran önce bulunarak cezaevine gönderilmesini istiyoruz. Arkadasimiz büyük bir tehlike atlatti, kafasina isabet edebilirdi kursun ve ölebilirdi” ifadelerini kullandi.

"Ziplasinlar, oynasinlar, takla atsinlar ama havaya ates etmesinler"

Site sakinlerinden Ali Barut, “Potanin atlinda ugrasirken arkamizdan bir ses geldi. Döndügümüzde çocuk yerdeydi. Öncelikli olarak kramp girdigini düsündük eliyle omzunu tutuyordu. Yanina gittigim esnada kan akiyordu. Hemen elimle tampon yaptim ve saglik ekiplerine haber verdik. Dügün gibi cemiyetlerde hava ates edilmezse çok daha iyi olur. Havaya ates edildigi zaman insanlarin bir yeri gelismiyor. Ziplasinlar, oynasinlar, takla atsinlar ama havaya ates etmesinler” dedi.



"O insan bir tabancayla kendini mutlu hissediyor, burada kaç tane aile gözyasi döküyor"

Site sakinlerinden avukat Koray Atmanoglu, “Burada yasadigimiz durum aslinda büyük bir trajedi. 30 sene evvel burada bu silahlar sikiliyordu ama bizler onlardan koruna biliyorduk. Simdi ise kapimizin önünden geçerken durup öyle ates ediyorlar. Biz polis ekiplerine çok tesekkür ediyoruz. Son derece ilgiliydiler ama onlarin elinde hiçbir imkan yok. Bu is polislerle degil halkin bilinçlendirilmesiyle olacak bir sey o silah satislarinin bir sekle gelmesi lazim. Çok can yaniyor, orada birçok küçük çocuk vardi. Oyun oynayan, yürüyen ve bisiklet sürmesini ögrenen çocuklar var bunun önüne geçilmesi lazim daha kaç can yanacak. O insan bir tabancayla kendini mutlu hissediyor, burada kaç tane aile gözyasi döküyor. Buna mani olmak lazim” diye konustu.



"Dügünleri de, eglenceleri de baslarina yikilsin"

Yaralanan Eren’in yakini Hakki Sunay da, “Eren’in agabeyi, amcasi, dayisiyim diyeyim ama ailemizin cani yandi. Bir serseri keyif alacak diye canimiz yandi. Tabii ki yetkililer bunlarla savasiyor ama bunu bir ülke problemi oldugunu, egitim problemi oldugunu, insanlik disi bir problem oldugunu kabul etmek zorundular ve bununla savasmak zorundayiz. Artik buna bir dur dememiz gerekiyor, artik insanlarin kendilerine gelmesi gerekiyor. Dügünleri de, eglenceleri de baslarina yikilsin bunu yapanlarin bizim canimiz yandi” seklinde konustu.

Öte yandan, maganda kursunun hedefi olan Eren’in ise, Sakarya Egitim ve Arastirma Hastanesi Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari hizmet binasindaki tedavisi sürüyor.
Kaynak: İHA