Almanya'nin Würzburg Kentinde Biçakli Saldirida Hayatini Kaybedenler Anildi

Almanya'nin Würzburg kentindeki biçakli saldirida hayatini kaybeden 3 kisi anildi.

Bavyera Eyaleti Basbakani Markus Söder ve Würzburg Belediye Baskani Christian Schuchardt, sehir merkezindeki olay yerine çelenk koydu.

Saldirida hayatini kaybedenlerin yakinlariyla konusan Söder, böyle bir olaya anlam veremedigini belirterek, "Hayatta bunlar, hukukun, toplumun ve dinin sinirlarina ulastigi anlardir." ifadesini kullandi.

Söder, cuma günü yasananlarin Würzburg kenti ve Bavyera eyaleti için çok kötü olay oldugunu kaydetti.

Nefret dolu eyleme nefret ve intikamla cevap verilmemesi gerektigini belirten Söder, failin göçmen kökenli oldugunu ancak faili durdurmak için göçmen kökenlilerin de yardim ettigini animsatti.

Söder, "Iyi ve kötü, bir din veya milliyet meselesi degildir, bunlar çogu zaman izah edilemez." degerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra Würzburg Kiliansdom Kilisesi'nde anma töreni düzenlendi.

Belediye Baskani Schuchardt, burada yaptigi konusmada, hayatini kaybedenlerin acisinin hiç dinmeyecegini, olaydan dolayi sarsildigini ifade etti.

Schuchardt, bir kisinin gerçeklestirdigi olaydan dolayi bir grubun, dinin ve baska bir ülkenin vatandasi olanlarin sorumlu tutulmamasi konusunda uyarida bulundu.

Törene hayatini kaybedenlerin yakinlari da katildi.

Öte yandan polisin elde ettigi bulgulari degerlendirdigi ve olayla ilgili sorusturmanin devam ettigi belirtildi.

25 Haziran Cuma günü Würzburg sehir merkezinde 24 yasindaki bir Somalili biçakla insanlara rastgele saldirarak 82, 49 ve 24 yaslarinda 3 kadini öldürmüstü.

Saldiri sirasinda sokakta bulunanlar, sandalye ve sopalarla saldirgani durdurmaya çalismisti.

Olay yerine gelen polis, ates ederek bacagindan yaraladigi saldirgani gözaltina almisti.

Bavyera Eyaleti Içisleri Bakani Joachim Herrmann, saldirganin psikolojik tedavi gördügünü ve polis tarafindan daha önce de tanindigini söylemisti.

Savcilik da saldirganin iltica sürecinin ardindan yasal olarak Almanya'da yasadigini bildirmisti.

Kaynak: AA