Adana'da Engelli Sehit Çocugunu YKS'ye Girecegi Okula Polis Götürdü

Adana'da polis, bedensel engelli sehit çocugunu evinden alarak Yüksekögretim Kurumlari Sinavi'na (YKS) girecegi okula ulastirdi.

Adana'da Engelli Sehit Çocugunu YKS'ye Girecegi Okula Polis Götürdü
Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügü ekipleri, Ordu'da 2001 yilinda kavgaya müdahale sirasinda sehit olan polis memuru Adem Savas'in 20 yasindaki oglu Alperen Savas'i, YKS'nin ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi'ne (AYT) girecegi okula götürmek için harekete geçti.

Ekipler, Savas'i merkez Çukurova ilçesi Toros Mahallesi'ndeki evinden alip sinava girecegi Çukurova Üniversitesi Yabanci Diller Yüksekokulu'na götürdü.

Polisler, tekerlekli sandalyesine bindirdikleri Savas'i sinava girecegi okulun giris kapisina kadar ulastirdi.

- "Ömrüm boyunca saklayacagim bir ani oldu"

Alperen Savas, gazetecilere, polislerin her zaman ailesinin yaninda oldugunu, bundan dolayi gurur duydugunu söyledi.

Sosyal bilimler alaninda egitim almayi hedefledigini anlatan Savas, sunlari kaydetti:

"Benim için çok farkli bir deneyim, ömrüm boyunca saklayacagim bir ani oldu. Sinav heyecanim var ama sinavimin çok güzel geçecegini düsünüyorum. Hedefim sözel alanlara yönelmek. Tarih, cografya ve edebiyat gibi alanlari daha çok seviyorum. Sairane bir yönüm vardir. Bu yüzden duygusal yönüm de kuvvetli. Ileride daha çok bürokrasiyle ilgilenmeyi düsünüyorum. Siyaset alanina girmek istiyorum. Ülkede sözümün geçerli olabilmesi için siyasetle ilgilenmek bana daha cazip geliyor, siyasetçi olmak istiyorum."

Anne Sevgi Savas da polislerin her zaman oglunun ve kendisinin yaninda yer aldigini belirterek, "Bizim polislerimizden bir talebimiz olmadi. Onlarin düsünüp yanimiza gelmeleri, çok güzel bir sey. Emniyet teskilatina tesekkür ediyorum." diye konustu.

Kaynak: AA