Yeseren Hayatlar Projesi Ile Umutlar Yeserdi

Atatürk Üniversitesi Mimarlik ve Tasarim Fakültesi Peyzaj Mimarligi Bölümü 3. Sinif ögrencileri tarafindan gerçeklestirilen “Yeseren Hayatlar” projesi ile engelsiz yasam ve bakim evinde yasayan bireylere kendilerini iyi hissetmelerini saglayan bir peyzaj düzenlemesi hazirlandi.

Yeseren Hayatlar Projesi Ile Umutlar Yeserdi
Atatürk Üniversitesi, ülkemizdeki açik ve yesil alanlarin ‘Engelli Dostu’ çözümler üretilerek planlanmasi ve tasarlanmasi konularinda çalismalarina ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda, proje danismani Doç. Dr. Aslihan Esringü ile Peyzaj Mimarligi Bölümü ögrencileri tarafindan düzenlenen etkinlik ile engelsiz yasam ve bakim evinde yasayan bireylere rehabilitasyon kapsaminda kendilerini iyi hissetmelerini saglamak amaciyla bir peyzaj düzenlemesi hazirladilar.

Proje Danismani Esringü: “Ekibimizle birlikte düzenledigimiz peyzaj alani engelli kardeslerimize hem görsel sölen olusturdu hem de toprakla iç içe birkaç gün geçirdiler. Proje kapsaminda gerçeklestirdigimiz peyzaj alani ayni zamanda engelli kardeslerimize kendi elleriyle olusturduklari bir alan birakti. Bu düsünceyle etkinligimize katilim gösteren ve bizlere destek veren herkese sükranlarimi iletiyorum” dedi.

Rektör Çomakli: “Atatürk Üniversitesi Herkesin Gönül Rahatligi Ile Tercih Edecegi Bir Üniversitedir”

Projede emegi geçen ögretim üyeleri ile ögrencilere ve destek veren paydas kurumlara tesekkür eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli ise: “Atatürk Üniversitesi olarak engelli bireylerin hayatlarini kolaylastirmaya yönelik tüm bilesenlerimizle birlikte önemli gayret gösteriyoruz. Bu gayretlerimizin neticesinde yapilan degerlendirme sonucunda, Yüksekögretim Kurulumuz (YÖK) tarafindan Mekânda Erisilebilirlik (Turuncu Bayrak) kategorisinde ödüle layik görüldük. Atatürk Üniversitesinin engelli ögrencilerimizin de gönül rahatligiyla tercih edebilecegi bir üniversite oldugu böylece tescillenmis oldu. Atatürk Üniversitesi ailesinin tüm bilesenleri gerek sosyal sorumluluk gerekse bilimsel anlamda elinden gelen gayreti göstermeye devam etmektedir. Bu vesileyle engelsiz yasama katki sunan ve özel gereksinimli kardeslerimizin rehabilitasyon sürecine destek olan herkese bir kez daha tesekkür ediyor, hayatlarinda basarilar diliyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA