Ulus'taki Ankara Zafer Aniti Restore Ediliyor

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi tarafindan, Ankara Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varliklari Daire Baskanligi is birliginde restore edilecek anitin özgünlügüne sadik kalinacak.

Ulus'taki Ankara Zafer Aniti Restore Ediliyor
Altindag ilçesi Ulus Meydani'ndaki Cumhuriyetin ilk yillarinda yapilan Ankara Zafer Aniti, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (Anadolu OSB) tarafindan, Ankara Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varliklari Daire Baskanligi is birligi ile özgün yapisina sadik kalinarak restore ettiriliyor.

Anadolu OSB'den yapilan açiklamada konuya iliskin degerlendirmesine yer verilen Anadolu OSB Yönetim Kurulu Baskani Hüseyin Kutsi Tuncay, anitin restorasyonunun yapilmasindan mutluluk duyduklarini belirtti.

Restorasyonun ilk haftasinin geride kaldigini bildiren Tuncay, su bilgileri verdi:

"Restorasyon çalismasinda kesinlikle kimyasal madde kullanilmiyor. Temizlik, mekanik yöntemle yapiliyor. Eserin özgünlügüne sadik kalinacak. Anitin etrafindaki asker ve kadin heykellerinin temizligi tamamlandi ve tas temizligine geçilecek. Temizligin ardinda da nem testleri, koruma ve rötuslar tamamlanacak. Dikkatli bir sekilde çalismalar devam ediyor."

- "Bunu bir gönüllük projesi olarak yapiyoruz"

Ankara Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varliklari Daire Baskani Bekir Ödemis ise Cumhuriyetin kurulusundan sonra ilk heykel olma özelligi tasiyan Ankara Zafer Aniti'nin Avusturyali heykeltiras Heinrich Krippel tarafindan yapildigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bu eserin en büyük özelliklerinden birisi de o dönem Türkiye halki Kurtulus Savasi kahramanlarina bir sükran simgesi olarak, kendi cebinden yaptirdi. 94 yil önce nasil ki milletimiz Kurtulus Savasi kahramanlarina bir minnet duygusuyla masrafini kendileri karsiladiysa, simdi de Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Daire Baskanligimizla is birligi halinde bunu bir gönüllük projesi olarak yapiyoruz."
Kaynak: AA