Türkiye Ilk Kez Yurt Disina Balon Satti

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde üretimine baslanilan sicak hava balonu ilk kez yurt disina ihraç edildi.

Türkiye Ilk Kez Yurt Disina Balon Satti
Nevsehir’in Ürgüp ilçesine bagli Ortahisar beldesinde bulunan Pasha Balloons Üretim A.S. tarafindan yerli ve milli ilk balonun üretilmesinin ardindan ilk balon ihracati da Ruanda’ya gerçeklestirildi.

Dünyanin bir çok ülkesinden talep gören yerli ve milli sicak hava balonlari kisa zaman sonra ise tüm dünyada havalanacak. Pasha Balloons Genel Müdürü Hakan Zengin yaptigi açiklamada, ilk ihracatimizi Ruanda Cumhuriyeti’ne gerçeklestirmis bulunuyoruz dedi.

Zengin, “Sivil Havacilik Genel Müdürlügü (SHGM) ülkemizde sivil havacilik otoritesi. Uluslar arasi sivil havacilik kanunlarina göre 192 ülkenin imza attigi kurallar çerçevesinde ilk ihracatimizi Ruanda Cumhuriyetine yaptik. Ruanda’nin tip kabulünü yapmis olmasi bizim için onur ve gurur verici. Bu, SHGM için de önemli. Zira SHGM bir sivil hava araci baska bir ülkeye satmis durumda. Hava araci üretimi amaciyla sertifikasyon sürecimizi 2019 yilinda tamamladik” dedi.



Afrika ve Avrupa’dan yerli balonu bekliyorlar”

Türkiye’nin üretmis oldugu ilk ve tek yerli milli balon üretim firmasi olan Pasha Balloons Genel Müdürü Hakan Zengin, Afrika ve Avrupa’dan bir çok bekleyen ülke oldugunu ifade etti.

Zengin, “Afrika ve Avrupa’dan çok bekleyenimiz var. Misir, Hindistan ve Çin’den talepler geldi. Tip kabulü ile Afrika’da sikintimiz kalmadi Afrika’ya rahatça gönderebilecegiz” diye konustu.



“Yerli balon ülke ekonomisine katki sunuyor”

Türkiye’de üretimine baslanilan yerli ve milli balonlarin ülke ekonomisine ciddi katkilar sagladigini ifade eden Zengin, “Maddi olarak ülke ekonomisine ciddi katki saglaniyor. Türkiye’de yaklasik 300 sicak hava balonu var. Maliyeti adet basina 100-150 bin avro civarinda” seklinde konustu.

Kaynak: İHA