Bodrum'da Spor Festivali Düzenleme Önerisi

Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, Haliç Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Zafer Utlu ile görüstü. Görüsmede spor festivali, sanat fuari gibi düzenlenebilecek ortak çalismalar üzerinde duruldu.

Bodrum'da Spor Festivali Düzenleme Önerisi


Heritage Istanbul etkinlikleri kapsaminda Istanbul’a giden Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, Haliç Üniversitesi’nde Rektör Vekili Prof. Dr. Zafer Utlu ile görüstü. Belediye Baskani Ahmet Aras’i makam odasinda agirlayan Prof. Dr. Utlu’ya Aras tarafindan nazar boncugu hediyesi takdim edildi. Toplanti odasinda devam eden görüsmede, Haliç Üniversitesi ve Bodrum Belediyesi’nin ortak paydada ne gibi çalismalar yapabilecegi konusuldu. Bodrum Belediyesi Baskani Ahmet Aras, akademik destege ihtiyaçlarinin oldugunu belirtti.

Ikilinin görüsmelerinin önemli basliklarindan birini tarim olusturdu, yapilacak ortak çalismalar üzerinde duruldu. Prof. Dr. Utlu, Haliç Üniversitesi Tarim Uygulama ve Arastirma Merkezi olarak belediye ile ortak çalisabileceklerini belirterek, hem tüketiciye hem üreticiye katki saglayacak çalismalarla uygun fiyatli tarim ürünlerine erisebilmenin mümkün oldugunu ifade etti.

Rektör Vekili Prof. Dr. Utku, yapay zeka uygulamasinin tarimda da kullanilabilecegini, konuya iliskin Bodrum’daki çiftçileri bilgilendirebileceklerini ve çiftçilere katki da bulunabileceklerini aktardi. Baskan Aras da, memnuniyetlerini ifade ederek, tarima katki saglayacak bu projenin planlamasinin yapilmasinin önemli oldugunu belirtti.

Belediye Baskani Ahmet Aras, Bodrum’da düzenlenecek olan ‘Iki Meydan Bir Cadde’ yarismasini örnek göstererek, Bodrum’un bu gibi çalismalara daha fazla ihtiyaci oldugunu söyledi.

Üniversitenin güzel sanatlar ve mimarlik bölümlerinden ögrencilerin proje olusturdugu takdirde kendilerinin de finansmanin saglanmasinda yardimci olabileceklerini aktardi.

Bodrum’da spor festivali düzenleme önerisinde bulundu

Rektör Vekili Prof. Dr. Utlu, üniversite rektörlügü olarak Bodrum’da spor festivali düzenleme önerisinde bulundu. Bu festival sayesinde hem sehir içi turizme katki saglanabilecegine hem de Bodrum’un tanitilabilecegine dikkat çekti. Belediye Baskani Aras, Bodrum’un her zaman, her türlü ortak çalismalar yapmaya ve organize etmeye uygun oldugunu ifade etti.

Ardindan rektörlük tarafindan, üniversitenin konservatuar ögrencilerinin performanslarini Bodrum’da degerlendirebilecegi bir sanat fuari düzenlenebilecegi önerisi dile getirildi.

10 bin TL ve altindaki eserlerin satisa sunuldugu ve ögrencilerin sanatçi olarak performanslarini sergiledigi ve kendilerini tanittigi bir sanat fuarinin düzenlenebilecegi noktasinda karar kilindi.
Kaynak: İHA