Baskan Seçer, Gülnar Ve Silifke'de Vatandaslarla Bulustu

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, Gülnar ve Silifke ilçelerinde halkla bir araya geldi. Yaptigi ziyaretlerde ve pazar yeri gezilerinde esnaf ve vatandaslarin taleplerini dinleyen Seçer, "Adalet dagitacagiz, pozitif ayrimcilik yapacagiz, biz halktan tarafiz" dedi.

Baskan Seçer, Gülnar Ve Silifke'de Vatandaslarla Bulustu
Baskan Seçer, Gülnar ziyaretine pazar yerinde basladi ve esnafa ‘hayirli isler’ diledi. Ardindan esnaf gezisi de yapan Seçer, daha sonra Gülnar Belediye Baskani Alpaslan Ünüvar’i makaminda ziyaret etti. Gülnar Kültür Merkezi’nde muhtarlar ve STK temsilcileri ile bir araya gelen Seçer, Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan proje ve çalismalar hakkinda bilgi verip, sorun ve talepleri dinledi. Gülnar’da insaati devam eden Yüksekögrenim Kiz Ögrenci Yurdu ve Konukevi ile Gülnar Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezi’ni ziyaret eden Seçer, kurs merkezi ögretmenleri ile sohbet etti. Ziyaret, CHP Gülnar Ilçe Baskanligi’nda partililer ile bir araya gelinip uygulama ve projelerin anlatilmasi ile sürdü. Gülnar ilçe ziyaretini tamamladiktan sonra Silifke’ye geçen Seçer, orada da vatandas ve esnaf ile bir araya gelip, sikintilarini dinledi, taleplerini aldi. CHP Silifke Ilçe Baskanligi ziyareti ile baslayan Silifke ziyaretleri, pazar yeri ziyareti ile noktalandi.

“Vatandasin içinde oldugum zaman mutlu olan bir siyasetçiyim”

Seçer, Gülnar’da gerçeklestirdigi muhtarlar ve STK temsilcileri ile bulusmasinda, pandeminin bu tarz etkinliklerin önüne engel koydugundan bahsederek, “Vatandaslarimiza yakin olmak istiyoruz. Vatandasin içinde oldugum zaman mutlu olan bir siyasetçiyim” dedi.

Pazar yerinde vatandaslarla yaptigi sohbetten büyük keyif aldigini dile getiren Seçer, “Çünkü insanlar dogal haliyle, temiz duygulariyla, sadece bizlerden daha iyi yönetici olmamizi, daha iyi hizmet yapmamizi, kendilerini mutlu ve memnun etmemizi istiyorlar, bekliyorlar” diye konustu.

Seçer, Büyüksehir Belediyesi ve MESKI’ye bagli toplam 159 personelle Gülnar’in 50 mahallesine hizmet verdiklerini söyleyerek, Gülnar’daki toplam yol aglarinin 418 kilometre oldugunu belirtti.

Kendilerine en çok yol konusunda talep geldigini söyleyen Seçer, “Biz Gülnar’da göreve geldigimiz günden bu yana yaklasik 7 bin ton sicak asfalt kullanmisiz. 26 kilometre yolda da sathi asfalt kaplama çalismamiz olmus. Bu yil içerisinde toplam 26 bin 500 ton planladigimiz sicak asfalt çalismamiz var ve 105 kilometre de sathi kaplama. Bunun da programi belli, program içerisinde sicak asfalt kaplama programimiz. Biz program çerçevesinde çalisan bir belediyeyiz. Günübirlik karar degistiren, muhtar dedi diye makineleri bir yerden bir yere tasiyan ya da siyasi bir telefon geldi ya da arkadasimiz aradi gibi birtakim taleplerle is makinelerini bir yerden alip bir yere götüren bir yönetim degiliz. Böyle bir sikâyetiniz olursa bunu direkt bana yapmanizi istiyorum. Belirli bir program çerçevesinde özellikle ilçelerde, merkezden uzak olan yerlerde kontrol açisindan zorlandigimiz yerlerde bu programa uygun çalismak zorundalar. Bizim daha akli basinda, daha etkin is yapabilmemiz için program çerçevesinde çalismamiz lazim. Yoksa kontrol altinda olmaktan çikiyor” dedi.



“Belediye devletin en önemli halkla iç içe olan kurumudur”

Muhtarlar ile STK temsilcilerine Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan çalismalar hakkinda tek tek bilgi veren Seçer, “Sosyal hizmetler konusunda sadece Gülnar degil, İçel’in her noktasina adaletli, esit yaklasmak istiyoruz. Fakirin çocugu da okuma imkanina sahip olmali. Buna hakki var. Geliri yüksek bir ailenin çocugu buna ulasabiliyorsa, geliri düsük bir ailenin çocugunun da ulasmasi lazim. Ama ailenin yeterli parasi yok ama devlet var. Devlet belediyedir, devlet diger kurumlardir ama belediye de devletin en önemli halkla iç içe olan kurumudur” diye konustu.

Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezlerinin çalismalari hakkinda da bilgiler veren Seçer, “Biz Atatürkçü, çagdas insanlariz. Bunun ötesi bizim için teferruat. Bizim için bayrak kutsaldir, bizim için vatan kutsaldir, bizim için Atatürk degerlidir. Çünkü bizim önderimizdir. Bizim temel ideolojimiz, çizgilerimiz bunlardir. Bunun disi bizim için teferruattir. Ben çocuklarimizin egitim almasindan yanayim, müspet ilimden yanayim. Ben dünya ile rekabet edebilmem için bir yönetici olarak çocuklarimin, ülkemin rekabet edebilmesi için çocuklarimizi egitmemiz gerektigini görüyorum, biliyorum” seklinde konustu.



“Gülnar için toplamda yaptigimiz, yapacagimiz yatirimlarin yekûnu 152 milyon lira”

Yaptiklari önemli projelerden birinin de Ilisu Projesi oldugunu kaydeden Seçer, "Temiz içme suyu. Bu 30 milyon civarindaydi. Tabi is devam ediyor, revize etmesi gerekiyor Iller Bankasi’nin. Çünkü fiyatlar degisti. Su anda oranin bize maliyeti 45 milyon liraya çikti. Biz orayi da devam ettiriyoruz. Ekonomik dalgalanmalar kamu yatirimlarini da etkiliyor. Son 1 yilda meydana gelen döviz kurlarindaki, insaat malzemelerindeki oynamalar zaten halk kitlelerini vurdu, herkesi etkiledi ama kamu kurumlarinin yatirimlarini da çok etkiledi. Bizim toplamda yaptigimiz, yapacagimiz yatirimlarin yekûnu; ilk dönemimizde, revize edilebilir, bu artabilir, 152 milyon lira, Gülnar için yapilan, yapimi devam eden projelerimiz, çalismalarimiz” ifadelerini kullandi.

Belediyenin avantadan maas, avantadan ihale alma ve tanidiklarin kesesini doldurma yeri olmadigini söyleyen Seçer, "Belediye vatandasa hizmet yeri. Türkiye’nin en zor Belediye Baskanligi yapilan yeri neresi biliyor musunuz? İçel. Anamur baska, Tarsus baska, Çamliyayla nere, Aydincik nere? 16 bin kilometrekare alan. 1 milyon 900 bine yaklasik yerli nüfus, 400 bini geçti Suriyeli nüfus. Gelen para 1 milyon 900 bin nüfusa göre. Dertler 2 milyon 300 bin insanin derdine deva olmak. Kolay bir yerde Belediye Baskanligi yapilmiyor. Ama çok sükür biz her zaman söyledik ‘bizim kadrolarimiz iyi’ dedik. Milletvekilligi dönemimden hatirlayanlar bilir. ‘Bize de sans verin’ diyorduk. Ben de diyordum. ‘Biz de iyi çocuklariz’ diyorduk, bizim de birikimiz var, bizler namuslu insanlariz, bizler vatani, milleti bilen, bayragi bilen, Atatürk’ü bilen insanlariz. Ne derece dogru söyledigimiz ortaya çikti” dedi.

Önlerine konulan engellerin onlari bezdirmeyecegini, yildirmayacagini, aksine azim ve sevklerini artirdigini ifade eden Seçer, "Biz bu ülke için çalisiyoruz. Biz aklimizin arkasinda hiçbir seytanlik olmadan, bu ülke için çalismaya yemin etmisiz, ant içmisiz. Onun için çalisiyoruz. Bu bölgede her noktada, yukarida asagida, ovada dagda, doguda, batida, hangi bölge olursa olsun adaletli hizmet. Adalet dagitacagiz. Adaleti elestiriyoruz, adaletsiz olamayiz. Pozitif ayrimcilik yapacagiz. Bizim tarafimiz belli. Biz halktan tarafiz. Biz magdurdan tarafiz. Biz kadindan tarafiz, biz çocuktan tarafiz, biz engelli yurttasimizdan tarafiz. 16 bin kilometrekare alanda hiçbir siyasal ayrim yapmadik. Biz dogru is yapalim, adaletli is yapalim. Bir gün herkes bizim dogru isler yaptigimizi görecek. Herkes bizim dogru tercihler oldugumuzu görecek. Herkes diyecek ki ‘bu insanlar bu ülkeyi yönetiyor’” diye konustu.



“İçel güçlü bir kent”

Hizmetlerin artarak devam edecegini de kaydeden Seçer, “Herkes bizim kardesimiz. Bize oy veren vermeyen, bizi destekleyen desteklemeyen. Herhangi bir mezhepsel ayrim, herhangi bir bölgesel ayrimi kesinlikle reddediyoruz. İçel güçlü bir kent. İçel Büyüksehir Belediyesi de güçlü bir belediye. Hiçbir zaman engellemeleri sikayet ettikten sonra, ben hizmetlere param yok, bütçem yok, makinem yok, malzemem yok, bunu yapamam demedim. Bunu muhtarlarim da agzimdan duymamistir” seklinde konustu.

Gelecek hafta Silifke’de Gazi Çiftligi’nin açilisini yapacaklarini kaydeden Seçer, "Insallah önümüzdeki günlerde çok daha güzel projeler sadece Silifke’de degil, tüm İçel sathinda hayata geçecek. Bizler de sizlerin memnun oldugunu gördükçe, sizlerin mutlu oldugunu gördükçe, hizmetlerimizin geri dönüsünün bize dua olarak, tesekkür olarak döndügünü gördükçe, çok daha fazla bir azimle, gayretle çalismaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA