Yurtiçi Kargo Yatirimlara Ve Projelere Devam Ediyor

Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Fatih Önyol: '2020 yilinda oldugu gibi yeni birimler açmaya ve istihdamda artis saglamaya devam edecegiz. Bunun yani sira Türkiye'nin en büyügü olacak otomasyon sistemine sahip transfer merkezimizin insaati devam ediyor. Saatlik kargo isleme kapasitesi ile dünyada da sayili merkezlerden biri olacak olan transfer merkezimizi eylül ayinda hizmete almayi planliyoruz' 'Sifirdan insa ettigimiz Türkiye'nin en büyük otomasyonlu transfer merkezinin yani sira 4 farkli aktarma merkezimizde de otomasyon dönüsümünü baslatiyoruz. Onlari da yil içerisinde tamamlamis olacagiz'

Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Fatih Önyol, 2020 yilinda oldugu gibi yeni birimler açmaya ve istihdamda artis saglamaya devam edeceklerini belirterek, "Bunun yani sira Türkiye'nin en büyügü olacak otomasyon sistemine sahip transfer merkezimizin insaati devam ediyor. Saatlik kargo isleme kapasitesi ile dünyada da sayili merkezlerden biri olacak olan transfer merkezimizi eylül ayinda hizmete almayi planliyoruz." ifadelerini kullandi.

Yurtiçi Kargo'dan yapilan açiklamada görüslerine yer verilen Önyol, kargo adedi, personel sayisi, birim sayisi, ekonomik büyüklük gibi tüm metriklerde sektörün lideri konumunda olduklarini kaydetti.

Önyol, "Yaptigimiz yatirimlarin sonucu olarak, sadece ilk 6 ay içinde Sikayetvar tarafindan verilen Mükemmel Müsteri Hizmetleri Birincilik Ödülü, Yildiz Teknik Üniversitesi tarafindan verilen En Itibarli Kargo Markasi Ödülü, Türk Ekonomisine En Çok Fayda Saglayan Markalar Ödülü, Standartlari Belirleyen Marka Ödülü, Sosyal Medyayi En Iyi Kullanan Marka Ödülü gibi birçok ödülün sahibi olduk." ifadelerini kullandi.

Salgin döneminde sadece personel sayisini 18 binlere çikarmakla kalmadiklarini, salgin öncesinde hazirladiklari ve yil içerisinde zamana yayarak hayata geçirmeyi planladiklari projelerinin de oldugunu aktaran Önyol, bu projeleri çok kisa sürede hayata geçirdiklerini ve bu zorlu dönemi memnuniyet seviyesini yukariya tasiyarak atlattiklarini kaydetti.

- "Müsteri memnuniyetinde yasanan artis, bir çok bagimsiz kurulus tarafindan ödüllendirilmemizi sagladi"

Fatih Önyol, 2021 yilinin ilk yarisinin kendileri açisindan olumlu geçtigini belirterek, "2020 yilinda operasyonel kabiliyetimizi artirmak amaciyla sahaya sürdügümüz projelerimizin meyvelerini topladigimiz bir dönemin içinden geçiyoruz. Müsteri memnuniyetinde yasanan artis, birçok bagimsiz kurulus tarafindan ödüllendirilmemizi sagladi." ifadelerini kullandi.

Özellikle salginla birlikte neredeyse ticaretin tamaminin kargo sektörü ile ayakta kalabilmeyi basardigini ve insanlarin evlerinden çikamadigi bir dönemde güçlü kargo sirketleri ile çalisan sirketlerin çok daha az zararla bu dönemi atlattigini aktaran Önyol, sunlari kaydetti:

"Ayni zamanda çok önemli noktalardan biri de sudur; anlasmali oldugunuz kargo sirketi, sizin son kullanici tarafindaki temsilcinizdir. Çalistiginiz kargo markasinin imaji ne kadar güçlü, hizmeti ne kadar sorunsuz ise siz de o kadar güçlü olursunuz. Kargo tarafiniz ne kadar zayifsa siz de marka alginizda o ölçüde zayif kalacaksiniz. Sektör için sürdürülebilir bir büyüme ve taleplere gerçek kapasite artisi ile cevap vermek de büyük önem tasiyor. Hiçbir fiziki büyüme yatirimi yapmadan, kapasitenizin üzerinde kargo kabulü yaparak hacimde büyümeye çalismak, teslim sürelerini uzatarak hem müsterinizi hem de personelinizi üzmekten baska hiçbir getiri saglamiyor. Pandemi döneminde yeni subeler, yeni aktarmalar, otomasyon merkezleri açarak ve personel sayimizi yükselterek, kargo tasima kapasitemizi yüzde 50 artirmis bulunuyoruz."

Yurtiçi Kargo'nun müsteri memnuniyet skorunun, Avrupa ortalamasinin bile üzerinde oldugunu bildiren Önyol, "Daha da iyi olmak için 2021 yilinda operasyon kabiliyetini artiracak yeni projelerin yaninda müsteri deneyimi ile ilgili de ciddi atilimlar gerçeklestirecegiz. Ek olarak Istanbul Adalar'nda yasayan vatandaslarimiza da bir sürprizimiz var. Yurtiçi Kargo teknesini denize indirdik. Yakinda adalarda yasayan vatandaslarimiz, daha hizli ve güvenli bir sekilde kargolarina kavusacak. Ayrica yakin zamanda Adalar için ek yatirimlarimiz da olacak. Onlar da sürpriz olsun. Yakinda açiklayacagiz." degerlendirmesinde bulundu.

- "Yeni birimler açmaya ve istihdamda artis saglamaya devam edecegiz"

Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Önyol, sirketin gelecek dönem hedeflerine ve projelerine iliskin sunlari kaydetti:

"Yurtiçi Kargo olarak dünyada yasanan gelismeleri yakindan ve yerinde takip ederek yatirimlarimiza yön veriyoruz. Bu baglamda 2020 yilinda oldugu gibi yeni birimler açmaya ve istihdamda artis saglamaya devam edecegiz. Bunun yani sira Türkiye'nin en büyügü olacak otomasyon sistemine sahip transfer merkezimizin insaati devam ediyor. Saatlik kargo isleme kapasitesi ile dünyada da sayili merkezlerden biri olacak olan transfer merkezimizi eylül ayinda hizmete almayi planliyoruz. Sifirdan insa ettigimiz Türkiye'nin en büyük otomasyonlu transfer merkezinin yani sira 4 farkli aktarma merkezimizde de otomasyon dönüsümünü baslatiyoruz. Onlari da yil içerisinde tamamlamis olacagiz."

Kaynak: AA