Vodafone, Riot Games Ile Is Birliginin Kapsamini Genisletti

Vodafone Türkiye Icra Kurulu Baskan Yardimcisi Meltem Bakiler Sahin: 'Türkiye, 880 milyon dolarlik oyun pazari geliri ile MENA bölgesinin lideri konumunda. Vodafone FreeZone markamizla 5 yil önce adim attigimiz espor pazarina 31 milyon TL'lik yatirim yaptik. Önümüzdeki 5 yilda bu yatirimimizi iki katina çikarmayi hedefliyoruz' '4 yildir is ortagimiz olan Riot Games ile gençlere yeni bir oyun faydasi sunmak üzere harekete geçtik. FreeZone'lularin paketlerinde bulunan ve kotadan yemeyen oyun uygulamalari yönüne, hiçbir ücret degisikligi olmadan, 'League of Legends: Wild Rift' mobil oyununu ekledik' Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Erdinç Iyikul: 'Merkezinde 'oyuncu deneyimi' olan bir sirket olarak, bu is birligiyle oyuncularimiza ve sektörümüze sundugumuz faydayi büyütmeyi hedefliyoruz. Riot Games Türkiye olarak her zaman oyuncularimizin yaninda olmaya devam edecegiz' 'Dünyada espor önü çok açik bir sektör. Bu büyüme hizi ile birlikte Türkiye'nin potansiyeli de çok yüksek. Rakamlar çok daha yukari çikacaktir. Türkiye, Avrupa pazari içinde kiymetli bir espor alani, önümüz çok açik'

Vodafone Türkiye Icra Kurulu Baskan Yardimcisi Meltem Bakiler Sahin, Türkiye'nin, 880 milyon dolarlik oyun pazari geliri ile MENA bölgesinin lideri konumunda oldugunu belirterek, "Biz de oyun ve espordaki gelisimin en büyük destekçilerinden biriyiz. Vodafone FreeZone markamizla 5 yil önce adim attigimiz espor pazarina 31 milyon TL'lik yatirim yaptik. Önümüzdeki 5 yilda bu yatirimimizi iki katina çikarmayi hedefliyoruz." dedi.

Vodafone, uluslararasi online oyun devi Riot Games ile Vodafone FreeZone Sampiyonluk Ligi isim sponsorlugu kapsaminda 4 yildir basariyla sürdürdügü is birliginin kapsamini genisletti.

Geçen yil piyasaya sürülen "League of Legends: Wild Rift" mobil oyununu FreeZone Gaming portföyüne ekleyen Vodafone, FreeZone'lu gençlere "Wild Rift"i internetinden yemeden ve en düsük ping garantisiyle oynama ayricaligi sunuyor.

Iki sirket, ayrica, Türkiye'nin ilk 5G Wild Rift Mobil Turnuvasi'ni da düzenleyecek. "Vodafone FreeZone Wild Rift 5G Turnuvasi" adiyla 30 Haziran'da düzenlenecek etkinlik, 5G üzerinden canli yayinlanacak.

Hayata geçirilecek çalismalarin detayi, Vodafone Türkiye Icra Kurulu Baskan Yardimcisi Meltem Bakiler Sahin ve Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Erdinç Iyikul'un katildigi çevrim içi basin toplantisinda paylasildi.

Konusmasinda Türkiye ve dünyadaki oyun pazarina iliskin bilgi veren Meltem Bakiler Sahin, dünyadaki oyun pazari büyüklügünün 175 milyar dolar, espor pazar büyüklügünün ise 1,08 milyar dolar oldugunu bildirdi.

Önümüzdeki 3 yilda e-spor ekonomisinin 1,61 milyar dolara yaklasacaginin öngörüldügüne isaret eden Sahin, sunlari kaydetti:

"Türkiye ise 880 milyon dolarlik oyun pazari geliri ile MENA bölgesinin lideri konumunda. Biz de oyun ve espordaki gelisimin en büyük destekçilerinden biriyiz. Vodafone FreeZone markamizla 5 yil önce adim attigimiz espor pazarina 31 milyon TL'lik yatirim yaptik. Önümüzdeki 5 yilda bu yatirimimizi iki katina çikarmayi hedefliyoruz. Hem Gamer ek paketlerimiz hem de FreeZone Gaming portföyümüz ile gençlere internetinden yemeyen uygulamalarin yani sira her ay oyun dünyasina ait hediyeler kazanma sansi sagliyoruz. Gaming portföyümüzle 2018'den bugüne 1 milyonu askin kullaniciya ulastik. Gaming uygulamalari için verdigimiz sinirsiz GB'larin yani sira FreeZone'a gelen müsterilere birçok oyun platformunda geçerli bedava oyun için para veriyoruz. 2018'den bu yana 1,5 milyon TL degerinde destek verdik. Simdi de 4 yildir is ortagimiz olan Riot Games ile gençlere yeni bir oyun faydasi sunmak üzere harekete geçtik. FreeZone'lularin paketlerinde bulunan ve kotadan yemeyen oyun uygulamalari yönüne, hiçbir ücret degisikligi olmadan, ‘League of Legends: Wild Rift’ mobil oyununu ekledik. Wild Rift oyunu sadece Vodafone FreeZone paketlerinde internetinden yemeden oynanabiliyor."

Sunduklari Garantili Bit Hizi özelligiyle sebekede önceliklendirilen FreeZone'lularin bu oyunu oynarken en düsük ping garantisine sahip olacagini aktaran Sahin, ayrica, Riot Games ile birlikte Türkiye'nin ilk 5G Wild Rift Mobil Turnuvasi'ni düzenleyeceklerini de bildirdi.

- "Her zaman oyuncularimizin yaninda olmaya devam edecegiz"

Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Erdinç Iyikul da Riot Games olarak, uzun yillardir dijital oyun ekosisteminin bayrak tasiyiciligini üstlendiklerini ifade ederek, öncelikli hedeflerinin dünyanin dört bir yanindaki oyunculara tüm kosullarda en üst düzey oyun deneyimi yasatmak oldugunu söyledi.

Mobil oyun dünyasinda pek çok ilke imza atan Wild Rift'in; teknik detaylarindan tasarimina, müziklerinden oyun içi yeniliklerine kadar uzun yillar boyunca büyük emekler verdikleri bir ürün oldugunu belirten Iyikul, sunlari söyledi:

"Bu kapsamda geçtigimiz günlerde Wild Rift'in 2021 Apple Tasarim Ödülü'nü kazanmasi da bizleri çok heyecanlandirarak onurlandirdi. Gerek oyuncularimizdan gerekse diger paydaslarimizdan aldigimiz geri dönüslerden dogru yolda oldugumuzu anladigimiz Wild Rift, bizler için yepyeni bir deneyim yolculuguna açilan bir kapi oldu. Bu yolculukta elbette tüm paydaslarimizla birlikte yürüyoruz. Bu kapsamda, geçmiste de birlikte oyuncularimiza pek çok yenilik sundugumuz Vodafone FreeZone markasiyla yeni bir is birligine daha imza atmaktan çok mutluyuz. Merkezinde 'oyuncu deneyimi' olan bir sirket olarak, bu is birligiyle oyuncularimiza ve sektörümüze sundugumuz faydayi büyütmeyi hedefliyoruz. Riot Games Türkiye olarak her zaman oyuncularimizin yaninda olmaya devam edecegiz."

- "Salginin ilk dönemlerinde yasanan büyüme hizi, bu sene de sürüyor"

Gazetecilerin sorularini da yanitlayan Iyikul, salginin ilk dönemlerinde oyun pazarinda yasanan büyüme hizinin 2021'de de ayni oranda devam ettigini bildirdi.

Oyun üretim hizinda bir düsüs oldugunu, geçen senelerde planlanan ve bu sene çikacak birkaç oyunun ertelendigini aktaran Iyikul, bunun da oyun dagiliminin homojenligini farklilastirdigini söyledi.

Iyikul, bu dönemde rekabetçi oyunlara odaklanmanin daha fazla oldugunu vurgulayarak, "Benim beklentim, 2021'in sonuna dogru oyun sektöründeki büyüme hizinin biraz daha kesilmesi yönünde ama bu kayip sektör için çok büyük olmayacak. Yine oyun sektöründe 2021 yili sonu için 180-190 milyar dolarlik rakamlar konusuluyor. Hiz azalsa bile sektör, ciddi bir büyüme yakalayacak. 2022 için çok daha fazla oyun oyuncularla bulusacak." diye konustu.

Espor pazarinin dünyada 2020 sonunda ulastigi rakamin 1,1 milyar dolar oldugunu belirten Iyikul, "Bu pazar payinin neredeyse yüzde 70'i Asya kökenli, yani Çin ve Kore'den geliyor. Türkiye'deki espor pazarinin 70 milyon TL'den fazla oldugunu düsünmüyorum. Dünyada espor önü çok açik bir sektör, bu büyüme hizi ile birlikte Türkiye'nin potansiyeli de çok yüksek, rakamlar çok daha yukari çikacaktir. Türkiye, Avrupa pazari içinde kiymetli bir espor alani, önümüz çok açik." degerlendirmesinde bulundu.

- "Wild Rift" is birligiyle gençlere sinirsiz oyun deneyimi

Verilen bilgiye göre, Vodafone FreeZone, "Wild Rift" is birligiyle gençlere sinirsiz oyun deneyimi yasatmaya devam etmeyi hedefliyor.

Vodafone FreeZone, halihazirda FreeZone'lu gençlere hediye olarak verdigi oyun faydalarina ek olarak, paketlerinde bulunan ve kotadan yemeyen oyun uygulamalari yönüne, hiçbir ücret degisikligi olmadan, "League of Legends: Wild Rift" mobil oyununu da ekledi. Böylece FreeZone'lular, paketlerinde daha fazla sayida kotadan yemeyen oyun uygulamasina sahip olabiliyor. "Wild Rift" oyunu, sadece Vodafone FreeZone paketlerinde internetinden yemeden oynanabiliyor.

FreeZone Gaming kullanicilari, sahip olduklari tarifeye göre 2 GB ya da sinirsiz GB kazaniyor.

FreeZone Gaming porföyünde "Wild Rift"in yani sira "Twitch, Discord, PubG Mobile, Teamfight Tactics Mobile, Zula Mobile" oyunlari da bulunuyor. FreeZone'lular, her ay hediye Riot Points, Steam Cüzdan, PubG Mobile UC, Zula Altini gibi kampanyalardan da dilediklerini kullanabiliyor.

- En düsük ping garantisi sunuluyor

Vodafone, FreeZone'lu gençlerin oyun deneyimini de iyilestiriyor.

Vodafone'un yeni nesil kapsamasiyla mevcut mobil altyapisini daha hizli, daha esnek ve gecikme süresi daha düsük bir yapiya kavusturan Vodafone, sundugu Garantili Bit Hizi (GBR-Guaranteed Bit Rate) özelligiyle sebekesinde önceliklendirilen FreeZone'lulara "Wild Rift" oyununu en düsük ping garantisiyle oynama imkani sunuyor.

Kisisellestirilmis sebeke yapisiyla oyunculara maksimum hiz ve minimum gecikme süreleri saglamayi hedefleyen Vodafone, oyuncularin "Wild Rift" platformundaki gecikme süresinde normal Vodafone kullanicilarina göre 10 ms'ye varan iyilesmeler saglarken, 60 ms'den yüksek gecikme yasanma ihtimalini de yari yariya azaltacak.

- Türkiye'nin ilk 5G Wild Rift Mobil Turnuvasi düzenlenecek

Vodafone FreeZone ve Riot Games ayrica, Türkiye'nin ilk 5G Wild Rift Mobil Turnuvasi'ni da düzenleyecek.

Riot Games Espor Sahnesi'nde 30 Haziran'da "Vodafone FreeZone Wild Rift 5G Turnuvasi" adiyla gerçeklestirilecek turnuvaya toplam 1.200 basvuru alindi.

4 takim halinde 20 kisinin yarisacagi ve takim kaptanlarinin gaming influencer'lari "Zeonn" (Necati Akçay), "Immortoru" (Furkan Tekes), Tolgahan "Oyunbros" Türkben ve "Miafitz"den (Gözde Demiral) olusacagi turnuvada, geriye kalan 16 oyuncu sosyal medyada özel bir kurguyla seçilen gönüllüleri kapsayacak.

Turnuvaya takim kaptanlari ve shoutcaster'lar Riot Games espor sahnesinden, 16 gönüllü ise salgin tedbirleri nedeniyle evlerinden katilacak.

Espor sahnesindeki takim kaptanlari oyuna 5G altyapisiyla baglanacak ve 5G uyumlu cihazlarla oyunu oynayacak. Turnuva canli yayini da 5G üzerinden verilecek. Turnuva, Vodafone FreeZone YouTube kanali ve takim kaptanlarinin Twitch hesaplarindan izlenebilecek.

Kaynak: AA