TBPF Baskani Özdemir, Short Track Milli Takimi'nin Kampini Ziyaret Etti Açiklamasi

'Bu yil olimpiyatlar için kota yilimiz. Eylül ayinda baslayacak uluslararasi yarismalara sporcularimizi en iyi sekilde hazirlamak için büyük bir gayret içindeyiz'

Türkiye Buz Pateni Federasyonu (TBPF) Baskani Gökhan Özdemir, Kocaeli'de kamp yapan Short Track Milli Takimi sporculariyla bir araya geldi.

Kentte 7 Haziran'da 39 sporcunun katilimiyla baslayan kamp, 25 sporcuyla 29 Haziran'a kadar devam edecek. Kampta yer alan 5'i olimpik kadro, 3'ü Türkiye Olimpiyat Hazirlik Merkezi sporcusu olmak üzere 14 sporcu, buz çalismalarini sürdürmek üzere Erzurum'a gitti.

Kampin son evresinde sporcularla bir araya gelen federasyon baskani Özdemir, AA muhabirine, Short Track Milli Takimi'nin gelisim kampi için Kocaeli'yi seçtigini belirterek, yogun bir program hazirladiklarini söyledi.

Özdemir, buz, bisiklet ve kara antrenmanlarinin yani sira sporcular için sosyal etkinlikler, kisisel gelisim seminerleri gibi birçok aktivitenin bulundugu bir kamp dönemi geçirdiklerini aktararak, kamplarin milli sporcular için yaz döneminde de devam edecegini kaydetti.

"Bu yil olimpiyatlar için kota yilimiz. Eylül ayinda baslayacak uluslararasi yarismalara sporcularimizi en iyi sekilde hazirlamak için büyük bir gayret içindeyiz." diyen Özdemir, hem yurt içi hem de yurt disi kamplariyla olimpik ve milli sporculara destek olmaya, seviyeyi bir kademe daha yükseltmeye çalistiklarini vurguladi.

Kocaeli kampinin faydali geçtigini dile getiren Özdemir, federasyon olarak ilkelerinden birinin altyapiya agirlik vermek oldugunu anlatti.

Özdemir, Bakanligin ve bagli kuruluslarin yetenek taramalari oldugunu dile getirerek, "Küçük yaslarda sporcu seçmeleri basladi. Dolayisiyla olimpiyatlar bizim en büyük hedefimiz, uzun vadeli planlarla yapilmasi gereken hazirliklari içeriyor. Çocuklarimizi altyapi seviyesinden alarak, onlari bilimsel verilerden de faydalanarak yetistirmeyi hedefledik. Onun için bu kamplarimizin yas seviyelerini daha asagiya çektik. Daha küçük yaslarda basarili sporcularimizin milli takim havasini koklamalarini ve burada onlara ilerideki spor yasamlarinda nasil davranacaklarinin egitimini vermeyi hedefledik. Bunu da basardik, bundan sonra da böyle devam edecek. Sporcularimiz, 8 yillik planlamaya göre bu ise basladi. Insallah 8 yil sonra buradaki küçük çocuklarimiz olimpiyat görecek, hedefimiz bu." diye konustu.
Kaynak: AA